ZA IZBOLJŠANJE NAŠIH STORITEV, INDIVIDUALIZACIJO OGLAŠEVANJA IN ZA SHRANITEV VAŠIH PREFERENC SPLETNE STRANI UPORABLJAMO NAŠE PIŠKOTKE IN PIŠKOTKE TRETJIH OSEB. Z NADALJNJIM BRSKANJEM, SE STRINJATE Z UPORABO PIŠKOTOV NA NAŠI STRANI. ZA VEČ INFORMACIJ (NPR. GLEDE TEGA KAKO IZKLOPITI PIŠKOTKE) OBIŠČITE NAŠO POLITIKO PIŠKOTKOV

Se strinjam
advertisement
Napredno iskanje oddajSkrij napredno iskanje

Tacosi s čokolado in jagodičjem

Ocena 0/5

Pečico segrejte na 170 °C. Zmešajte maslo in sladkor v prahu, v gladko maso v posodi stoječega mešalnika, opremljenega z  lopatico. Dodajte moko in kakav v prahu in na koncu beljake. Zmešajte vse skupaj, dokler ne dobite gladke paste. Ustvarite šablono iz pokrova za sladoled ali podobnega kosa plastike. Iz plastike izrežite krog premera 10 cm in postavite šablono na pekač, obložen s peki papirjem. Nanesite maso v odprtino šablone s paletnim nožem.

Odstranite šablono in postopek ponovite, mogoče dobite samo dva modela na pekač. Pečemo v pečici pri 170 °C 8-10 minut. Dvignite testo iz pekača, ko je še vroče, in ga zavijte v obliko tacosov, v notranji del postavite folijo, da se vam ne sprime, ko se hladi. Tacose lahko shranite v nepredušno posodo.


Kokosovo kremo in glukozo segrevamo skupaj v ponvi. Vročo mešanico prelijemo čez belo čokolado v skledi in mešamo, dokler se čokolada ne raztopi. Dodamo v ohlajeno svežo smetano in kokos .V hladilniku pustimo vsaj štiri ure in stepemo tik pred serviranjem.

Stepeno kremo pretresite v slaščičarsko vrečko za brizganje z navadno okroglo šobo in jo nabrizgajte v notranjost tacosov, približno do ene tretjine višine. Po vrhu potresite jagode, nato pa dodajte še nekaj brizgov kokosove smetane. Okrasite z jagodičjem,  ki ste ga sotirali s sladkorjem v prahu, in na koncu dodajte lističe mete.




Za otroke: ne
Za vegetarijance: ne
Iz oddaje: