ZA IZBOLJŠANJE NAŠIH STORITEV, INDIVIDUALIZACIJO OGLAŠEVANJA IN ZA SHRANITEV VAŠIH PREFERENC SPLETNE STRANI UPORABLJAMO NAŠE PIŠKOTKE IN PIŠKOTKE TRETJIH OSEB. Z NADALJNJIM BRSKANJEM, SE STRINJATE Z UPORABO PIŠKOTOV NA NAŠI STRANI. ZA VEČ INFORMACIJ (NPR. GLEDE TEGA KAKO IZKLOPITI PIŠKOTKE) OBIŠČITE NAŠO POLITIKO PIŠKOTKOV

Se strinjam
advertisement
Napredno iskanje oddajSkrij napredno iskanje

Namaz iz lešnikov in čokolade

Ocena 0/5

Navodila:

Pečico segrejte na 160 °C. Lešnike postavite na pekač, podložen s peki papirjem, in pecite 15-20 minut ali dokler lupinice ne odpadejo. Če se lupinica še vedno drži lešnikov, jih pražite, dokler ne popusti. Lešnike odstranite iz pečice in pustite, da se ohladijo. Ko se ohladijo, položite lešnike v čisto brisačo in jih mečkajte, dokler ne odstranite vseh lupinic. Lahko jih položite tudi v solatni cedilnik, da odstranite odvečne lupinice.

 

Ohlajene lešnike, sol in med postavite v mešalnik in eno minuto mešajte (zmeljite) pri visoki hitrosti. Postrgajte maso tudi ob straneh sklede. Ponovno namestite pokrov in nadaljujte z obdelavo, medtem ko počasi prilivate olje in nadaljujte z mešanjem, dokler mešanica ne postane gladka. Čokolado v mikrovalovni pečici grejte 30 sekund, pri čemer jo med segrevanjem premešajte. Dodajte čokolado v mešanico in nadaljujte z mešanjem. Ko so sestavine popolnoma pomešane, preložite v posodo s tesno prilegajočim pokrovom.

 

Namaz lahko hranite pri sobni temperaturi do 8 tednov.Za otroke: da
Za vegetarijance: da
Iz oddaje: