ZA IZBOLJŠANJE NAŠIH STORITEV, INDIVIDUALIZACIJO OGLAŠEVANJA IN ZA SHRANITEV VAŠIH PREFERENC SPLETNE STRANI UPORABLJAMO NAŠE PIŠKOTKE IN PIŠKOTKE TRETJIH OSEB. Z NADALJNJIM BRSKANJEM, SE STRINJATE Z UPORABO PIŠKOTOV NA NAŠI STRANI. ZA VEČ INFORMACIJ (NPR. GLEDE TEGA KAKO IZKLOPITI PIŠKOTKE) OBIŠČITE NAŠO POLITIKO PIŠKOTKOV

Se strinjam
advertisement
Napredno iskanje oddajSkrij napredno iskanje

Čokoladne francoske meringe

Ocena 0/5

Navodila:

Pečico segrejte na 150 °C. Presejte sladkor v prahu. Stepite beljake z vinskim kamnom in postopoma dodajte sladkor. Nadaljujte s stepanjem, da se sladkor raztopi, nato pa sneg odstranite iz mešalnika. Združite s presejanim sladkorjem v prahu in kakavovim prahom ter čokoladnimi kapljicami. Na pekač položite papir za peko in nanesite velike žlice mešanice na pripravljen pekač, približno 20 mm narazen. Pecite pri 150 °C v  pečici (ventilator), približno eno uro ali dokler meringe ne postanejo drobljive. Pustite, da se ohladijo na sobni temperaturi. Pred postrežbo jih posujte s kakavom. Ko se ohladijo, položite meringe v nepredušno zaprto posodo. Shranite jih lahko do 3 tedne. Če postanejo mehke, jih lahko na hitro posušite v pečici.



Za otroke: ne
Za vegetarijance: da
Iz oddaje: