ZA IZBOLJŠANJE NAŠIH STORITEV, INDIVIDUALIZACIJO OGLAŠEVANJA IN ZA SHRANITEV VAŠIH PREFERENC SPLETNE STRANI UPORABLJAMO NAŠE PIŠKOTKE IN PIŠKOTKE TRETJIH OSEB. Z NADALJNJIM BRSKANJEM, SE STRINJATE Z UPORABO PIŠKOTOV NA NAŠI STRANI. ZA VEČ INFORMACIJ (NPR. GLEDE TEGA KAKO IZKLOPITI PIŠKOTKE) OBIŠČITE NAŠO POLITIKO PIŠKOTKOV

Se strinjam
advertisement
Napredno iskanje oddajSkrij napredno iskanje

Čokoladna hruška z ingverjem

Ocena 0/5

Smetano, glukozo, sok iz ingverja, mleti ingver in sol pokuhajte v kozici. Prelijte preko mlečne čokolade, ki ste jo predhodno postavili v skledo. Mešajte, da se sestavine združijo. Na površino sklede namestite folijo, ki se dotika ganacha, in pustite pri sobni temperaturi 5 ur, da se strdi.

Olupite hruške in pustite steblo. Če želite ustvariti gladko končno obdelavo, obrišite zunanjost hruške z neuporabljeno kuhinjsko gobico. V kozici, ki je dovolj velika za vse hruške, zmešajte vino, sladkor in vodo, polovici cimetove palčke, med, ingver in vaniljevo pasto. Zmes segrejemo do vrenja, občasno premešamo, dokler se med ne stopi. Dodajte hruške in kuhajte 25 do 30 minut (če so hruške majhne, skrajšajte čas kuhanja za 5 minut), občasno obračajte, dokler se hruške ne zmehčajo. Hruške odstranite iz tekočine in pustite, da se popolnoma ohladijo.

Lahko jih hranite v hladilniku.

 

Čokoladno gnezdo

200g kakovostne bele čokolade

 

Postavite kos granita ali marmorja v zamrzovalnik, najbolje čez noč. Čokolado v plastični posodi segrevajte v mikrovalovni pečici po 30 sekund hkrati in mešajte med vsakim ciklom segrevanja, dokler se ne stopi. Čokolado postavite v stožec, narejen iz papirja, in odrežite tanek konec stožca. Vzemite zamrznjeni kamen iz zamrzovalnika in ga prestavite na brisačo na delovni površini. Nabrizgajte čokolado na površino zamrznjenega kamna. Dvignite črto ohlajene čokolade in jo zvijte, da ustvarite gnezdo, ki se prilega dnu hruške. Pustite na hladnem kamnu do 10 minut. Ponovite za vsako hruško.

 

Sestavljanje sladice

Z dna hruške izrežite sredico. Položite polovico ganacha v slaščičarsko vrečko z navadno okroglo  šobo in napolnite izdolbljen prostor v dnu hruške z ganachem.

Hruške položite nazaj v hladilnik. V skledi preostanek glazure stopite s pomočjo

mikrovalovne pečice in segrevajte v rednih intervalih. Hruške postavite na ohišje za hlajenje torte. Pod stojalo postavite pekač, obložen s peki papirjem. Vsako hruško premažite z ogretim ganachem in pustite na stojalu, dokler ne neha kapljati. Na krožnik postavite čokoladno gnezdo in hruško postavite neposredno na vrh tik pred postrežbo.
Za otroke: ne
Za vegetarijance: da
Iz oddaje: