ZA IZBOLJŠANJE NAŠIH STORITEV, INDIVIDUALIZACIJO OGLAŠEVANJA IN ZA SHRANITEV VAŠIH PREFERENC SPLETNE STRANI UPORABLJAMO NAŠE PIŠKOTKE IN PIŠKOTKE TRETJIH OSEB. Z NADALJNJIM BRSKANJEM, SE STRINJATE Z UPORABO PIŠKOTOV NA NAŠI STRANI. ZA VEČ INFORMACIJ (NPR. GLEDE TEGA KAKO IZKLOPITI PIŠKOTKE) OBIŠČITE NAŠO POLITIKO PIŠKOTKOV

Se strinjam
advertisement
Napredno iskanje oddajSkrij napredno iskanje

Pariški profiteroli

Ocena 0/5
Priprava

Mleko segrejemo v mikrovalovni, da je toplo. Najprej pripravimo slaščičarko kremo, tako da rumenjak stepemo s sladkorjem, dokler ne pobledi in postane rahel. Nato v zmes presejemo moko in mešamo, dokler se ne poveže. Z metlico počasi dodajamo toplo mleko in stepamo, dokler ne izginejo vse grudice in porabimo vse mleko.

 

Zmes prelijemo v čisto kozico in mešamo nad šibkim ognjem, dokler zmes ne dobi gostote goste kreme. Dodamo rum in mešamo naprej. Prelijemo na krožnik in prekrijemo s prozorno folijo, dokler je ne bomo potrebovali.

 

Pečico predhodno segrejemo na 200 °C, pekač pa obložimo s papirjem za peko. Vodo, sladkor, sol in maslo damo v manjšo kozico in zavremo. Ogenj zmanjšamo in hkrati dodamo vso moko. Ko moka izgine, zmes stepamo z leseno kuhalnico, dokler ne dobimo gladke paste. Mešamo naprej, dokler ne odstopi od robov kozice, kar se zgodi v približno minuti.

Leseno kuhalnico odložimo in vzamemo metlico. Kozico odstavimo in počasi dodajamo jajca, vsakega najprej dodobra stepemo. Ko dodamo vsa jajca, dobimo sijočo enotno zmes in takrat nehamo stepati.

 

Z žlico kroglice testa (vse skupaj 18) položimo na pekač, med njimi pa pustimo malo prostora, saj se med peko napihnejo. Pečemo na sredini vroče pečice 20 minut.

Po 20 minutah v pečici se napihnejo in dobijo zlato barvo. Vsak profiterole prebodemo s paličico. Ena luknja je dovolj.

Pečico ugasnemo, tople profiterole pa pustimo v topli pečici še pet minut. Preden jih napolnimo, jih še 10 minut hladimo na pekaču.

 

Na dresirno vrečko namestimo manjši nastavek in vsak profiterole napolnimo s slaščičarsko kremo.

 

Profiterole zložimo na krožnik, nato pripravimo čokoladni preliv, pokapamo po vrhu in postrežemo


Za otroke: ne
Za vegetarijance: ne