ZA IZBOLJŠANJE NAŠIH STORITEV, INDIVIDUALIZACIJO OGLAŠEVANJA IN ZA SHRANITEV VAŠIH PREFERENC SPLETNE STRANI UPORABLJAMO NAŠE PIŠKOTKE IN PIŠKOTKE TRETJIH OSEB. Z NADALJNJIM BRSKANJEM, SE STRINJATE Z UPORABO PIŠKOTOV NA NAŠI STRANI. ZA VEČ INFORMACIJ (NPR. GLEDE TEGA KAKO IZKLOPITI PIŠKOTKE) OBIŠČITE NAŠO POLITIKO PIŠKOTKOV

Se strinjam
advertisement
Napredno iskanje oddajSkrij napredno iskanje

Čokoladno pomarančna torta

Ocena 0/5
Priprava

Pečico predhodno segrejemo na 180 °C. 23-centimetrski okrogli pekač z odstranljivim dnom obložimo s papirjem za peko in po dnu ter stranicah rahlo premažemo z oljem.

 

Kakav in moko presejemo v posodo. Za osnovo zmešamo jajca, sladkor in sol, dokler zmes ne postane bleda in rahla. Nato dodamo polovico masla, mešamo, dokler se ne poveže in potem v zmes presejemo malo mešanice moke in kakava. Stepamo, dokler se ne poveže in nato dodamo preostalo maslo ter mešanico moke in kakava in spet stepamo.

 

Zmes zlijemo v pripravljen model in 20 minut pečemo na sredini vroče pečice, dokler se ne dvigne in je prožna na dotik. Z lahkoto jo bomo vzeli ven. Osnovo prekucnemo, da je širši rob na vrhu.

 

Konjak pokapamo po topli torti in jo nato damo v hladilnik, medtem pa pripravimo kremo.

Za čokoladno pomarančno peno segrejemo čokolado v ognjevarni posodi skupaj s smetano in pomarančno lupino. Ko se stopi, jo damo na stran.

 

Z električnim mešalnikom stepamo rumenjake in polovico sladkorja, da se dobro povežejo. V drugi posodi stepemo beljake s preostalim sladkorjem, dokler niso trdni. Rumenjake, naribano pomarančno lupino in stopljeno čokolado mešamo, dokler se ne povežejo. Nato z gumijasto lopatko dodamo trden beljak, pazimo, da ne ostanejo žepki zraka.

Robove modla znova premažemo z malce olja, nato pa na vrh torte v modlu zlijemo sloj čokoladne pene. To damo v hladilnik, kjer naj se hladi vsaj 4 ure, najbolje pa vso noč.

Ko se sanjska torta v hladilniku ohladi, na vrh presejemo še malce kakava v prahu. 
Za otroke: ne
Za vegetarijance: ne