ZA IZBOLJŠANJE NAŠIH STORITEV, INDIVIDUALIZACIJO OGLAŠEVANJA IN ZA SHRANITEV VAŠIH PREFERENC SPLETNE STRANI UPORABLJAMO NAŠE PIŠKOTKE IN PIŠKOTKE TRETJIH OSEB. Z NADALJNJIM BRSKANJEM, SE STRINJATE Z UPORABO PIŠKOTOV NA NAŠI STRANI. ZA VEČ INFORMACIJ (NPR. GLEDE TEGA KAKO IZKLOPITI PIŠKOTKE) OBIŠČITE NAŠO POLITIKO PIŠKOTKOV

Se strinjam
advertisement
Napredno iskanje oddajSkrij napredno iskanje

Marelična pita bikini

Ocena 0/5
Priprava

Pečico predhodno segrejemo na 180 °C. Testo razvaljamo v velik pravokotnik v debelini pol centimetra. V testo zarežemo tako, da dobimo rob in nato potegnemo črte po sredini, da se med peko ne dvigne. Položimo ga na list papirja za peko in nato v pekač.

 

Rezine marelic položimo v urejeno vrsto tako, da so najprej obrnjene v eno smer, nato pa v drugo. Rob testa pustimo praznega. Mleko namažemo po robu testa.

 

Pito položimo na sredino vroče pečice in pečemo 45 minut. Pito pustimo, da se ohladi, nato ga z gorilnikom popečemo pečene rezine, ki so se skrčile. Džem segrejemo v kozici in previdno nanesemo tanek sloj glazure po celotni piti. Pazimo, da se marelice med mazanjem ne premaknejo.

 

Pita naj počiva 10 minut, preden jo postrežemo. 
Za otroke: ne
Za vegetarijance: ne