Skrivnost tete Cátie

Naslednje predvajanje na TV

  1. Torek 19 Marec ob 18:00

    Recepti starejše sestre (E23 - S04)

  2. Torek 19 Marec ob 18:30

    Lepo oblečene pite (E24 - S04)

  3. Sreda 20 Marec ob 05:10

    Recepti starejše sestre (E23 - S04)

Povzetek

Cátia Goarmon je nekdanja finalistka portugalske različice MasterChefa. Od takrat je zaslovela zaradi svojega naravnega sloga v kuhinji in kuharskih skrivnosti. Postala je ena najpriljubljenejših televizijskih chefov na Portugalskem.

Epizode

  • 1

    Majhni priboljški

    +

    Teta Cátia bo tokrat pripravila tri mini dobrote. Za predjed bo pripravila zelenjavno pecivo z jogurtovo pomako, za glavno jed kanelone s šunko, baziliko in špinačo, za sladico pa jabolčni zavitek.

    Naslednji na sporedu
    Sreda 3 April ob 18:00
    Na 24Kitchen
  • 2

    Gremo na ribolov

    +

    Danes je v kuhinji tete Cátie dan za ribe. Za ljubitelje inčunov bo pripravila pecivo palmier in bučkine rezance, za vse preostale pa lososa s sladkim krompirjem in koprom. Navdušila vas bo tudi surova tunina z začinjenim kuskusom.

    Naslednji na sporedu
    Sreda 3 April ob 18:30
    Na 24Kitchen
  • 3

    Nedeljski zajtrk

    +

    Teta Cátia ob koncu tedna rada pripravi slasten zajtrk. Za vas ima tri predloge: bučkin kruh, postrežen s skirom in avokadom, omleto s špinačo in prekajenim lososom ter palačinke s hruško in banano. Kot bi mignil, boste pokonci.

  • 4

    Slastni ovseni kosmiči

    +

    Ovseni kosmiči niso samo za sladke recepte. Teta Cátia vam bo predstavila tri slane jedi s tem superživilom: palačinke s sirnimi sesirki in špinačo, brancina v skorjici z ocvrtim korenjem in čičerikino juho. To bo zajtrk, kot ga še niste okusili.

  • 5

    Jedi za vsak dan

    +

    Vsakdanje jedi lahko povzdignete že z eno ali dvema posebnima sestavinama. Teta Cátia vam bo predstavila cvetačno kremo s karijem in mandlji, rižoto z rakci, lignji in chorizem ter karamelno pecivo s čokolado, lešniki in kondenziranim mlekom.

  • 6

    Jedi, ki jih delimo

    +

    Teta Cátia ve, da je dobre stvari treba deliti, zato vam predstavlja tri jedi, ki jih lahko delite s svojimi bližnjimi: obaro z morsko spako, teletino z indijskim kruhom naan in čokoladni fondi. Gostom se bodo kar cedile sline.

  • 7

    Fižol je zakon

    +

    Teta Cátia ima rada fižol, ker je zdrav in vsestranski. Z njim bo pripravila tri recepte: fižolove krokete z raco in rižem, beli fižol z ocvrtim kuncem in slastno feijolado ter sladico iz listnatega testa.

  • 8

    Seveda – krompir

    +

    Teta Cátia bo tokrat slavila eno najpomembnejših sestavin v zgodovini: krompir. Pripravila bo krompirjeve škatlice s slanino, sirom, peteršiljem in rumenjakom, krompirjevo pito z mesom in sirom ter sladico umbolo.

  • 9

    Jedi s preteklostjo

    +

    Hrana pove veliko o ljudeh. Tokrat bo teta Cátia pripravila tri jedi, ki govorijo o portugalski preteklosti: jerebico, ki jo je oboževal kralj Carlos, kraljevskega piščanca z rdečim vinom in sladico po receptu opata iz Priscosa.

  • 10

    Jedi iz pečice

    +

    Kadar nimate veliko časa, je pečica odlična pomočnica. Teta Cátia bo pripravila tri jedi iz pečice: bogat pire s paradižnikovo mezgo, zrezek picanha z zelenjavo in rožmarinom ter riž s piščancem.

  • 11

    Mavrica na mizi

    +

    Teta Cátia ve, da jemo tudi z očmi, zato bo tokrat pripravila tri prelepe jedi: pisane zelenjavne pite s šunko, falafel z brokolijem, peso in korenjem ter pito z oreščki in sadno kremo. Naj vam barve polepšajo vsakdan.

  • 12

    Drugačne sladice

    +

    Teta Cátia bo tokrat pripravila jedi za tiste, ki imajo pri prehrani posebne zahteve: mandljeve rezine brez pšenične moke, piškote z maslom iz indijskih oreščkov in maranto ter kokosove piškote brez sladkorja.

  • 13

    Živila z ZOP

    +

    V današnjih jedeh bomo uporabili izdelke z zaščiteno označbo porekla. Za predjed bo pletenica s hruškami in sirom iz Nise, za glavno jed bo telečji burger z rdečo čebulo, za konec pa sladica s portugalskimi jabolki, mandlji in portovcem.

  • 14

    Popoln par

    +

    Teta Cátia vam bo tokrat pokazala, katere sestavine tvorijo popolne pare. Pripravila bo koruzni kruh s trskinim kaviarjem, pečen riž s klobaso alheira in čokoladno-bananov duet s stepeno smetano.

  • 15

    Večerja na kavču

    +

    Teta Cátia načrtuje filmski večer na kavču, zato bo pripravila preproste jedi: rahlo pikantne piščančje quesadille, špagete s tunino in bučne rezine, prelite s slanim karamelom z orehi. Ste pripravljeni? Film se že začenja.

  • 16

    Posebni dnevi v letu

    +

    Pri teti Cátii večkrat letno praznujejo materinski, očetovski in otroški dan. Tokrat so na jedilnem listu pita s kozjim sirom in jagodičevjem, jagnjetina, ki jo obožuje njen mož Francisco, in čokoladni piškoti, ki so pri srcu njenemu sinu Antoniu.

  • 17

    Domača shramba

    +

    Moderne iznajdbe nam resda lajšajo življenje, ampak doma pripravljena hrana je še vedno nekaj posebnega. Naučite se pripraviti maslo z baziliko in česnom, kavni liker, jagodno marmelado brez sladkorja in puranje klobase z gorčično omako.

  • 18

    Likerji

    +

    Danes bo teta Cátia dokazala, da lahko likerji popestrijo številne jedi. Pripravila bo svinjske zarebrnice s češnjevcem in grahovim pirejem ter slastno skutno torto s kavinim likerjem.

  • 19

    Sadje in dodatki

    +

    Teta Cátia pravi, da sadje ne sodi samo v sladice. To bo dokazala s tremi jedmi: osvežilno morsko solato z ananasom in avokadovim prelivom, puranjimi prsmi, polnjenimi z jabolki in slanino, ter domačimi testeninami z malinovo in lešnikovo kremo.

  • 20

    Afriški navdih

    +

    Danes bomo odpotovali v portugalsko govoreče dele Afrike. Pripravili bomo namreč angolsko jed paracuca, koruzne pogače s sladkim krompirjem, rakci in ostržem, ki so značilne za Kapverdske otoke, ter mozambiški maniokin puding z banano.

  • 21

    Pekoče: 1, 2 ali 3?

    +

    Kako pikantno hrano imate radi? Teta Cátia bo tokrat pripravila različno pekoče jedi: rahlo pekočo bučno kremo s čilijem, ledveno pečenko s paprikami jalapeño za ta pogumne in čokoladni sladoled s čilijem. Pripravite se, vroče bo!

  • 22

    Španija na mizi

    +

    Teta Cátia je nekoč veliko časa preživela v Madridu. Tokrat bo pripravila tri jedi, ki jih je tam pogosto jedla: hrustljave krokete z iberskim pršutom, paello z rakci, kozicami, piščancem in chorizem ter sladko kremo natillas, postreženo s piškoti.

  • 23

    Ugodne, a okusne ribe

    +

    Teta Cátia ima v zamrzovalniku vedno osliča, rdečega okuna in lignje, saj so ugodni. Tokrat bo pripravila ocvrtega osliča z majonezo z baziliko, fileje rdečega okuna z mandljevo skorjico in repo ter preprost krompirjev frikase.

  • 24

    Kulinarika Beire

    +

    Beirã se ponaša z odlično kulinariko. Teta Cátia jo bo predstavila na svoj način. Pripravila bo fižolovo juho s šunko, cvetačo in rižem, jajčevce s prepeličjim mesom in sladkim krompirjem ter sladek pire krompir z mlekom in cimetom.

  • 25

    Ena plus ena je dve

    +

    Teta Cátia ima rada preproste jedi, ki vedno uspejo. Tokrat bo kombinirala preproste recepte. Pripravila bo omleto s šunko in papriko ter riž z zelenjavo, burgerje s piščančjimi prsmi in gobami ter bučke z omako iz rakcev.

  • 26

    Rojstnodnevni piknik

    +

    Mnogi rojstne dneve praznujejo v parku ali na plaži. Kakšno hrano izbrati? Teta Cátia ima tri predloge: bombete s klobaso ali sirom in šunko, riževe kocke z jajci, koruzo, korenjem in špinačo ter ogromno napolitanko namesto rojstnodnevne torte.

  • 27

    Prigrizki za na pot

    +

    Kdor ima otroke, ve, da je treba imeti vedno pri roki kak prigrizek. Teta Cátia bo pripravila slane palčke s paradižnikom, oreščki, sirom in origanom ter mafine s kvinojo, špinačo in baziliko, za sladico pa bo uporabila korenje, čokolado in začimbe.

  • 28

    Iz Alenteja z ljubeznijo

    +

    Alentejo je znan po preprosti, a odlični kulinariki. Danes so na jedilnem listu juha iz pločevinke, šparglji z zarebrnicami in tradicionalna sladica sericaia, narejena iz jajc, mleka, sladkorja in cimeta.

  • 29

    Hitre ribje jedi

    +

    Tokrat bo teta Cátia pripravila tri hitre jedi z ribami: iverko z limono, sladkim krompirjem, korenjem in repo, burger s tunino in maslenim krompirjem ter polenovko s kremasto polento.

  • 30

    Testenine, kot jih še niste videli

    +

    Teta Cátia vedno išče nove jedi, ki bi jih pripravila za družino. Danes bo pripravila malo drugačno lazanjo z zelenjavo, špagete v vinski omaki s popečenim tunom in ocvrtke z dvema pikantnima omakama.

  • 31

    Izziv: 3 recepti, 1 hladilnik

    +

    Tokrat bo teta Cátia sprejela zanimiv izziv: pekla bo samo v ponvi. Za ljubitelje mesa bo pripravila mesno štruco s fižolom, v ponvi bo spekla pico s piščancem in sirom, spekla pa bo tudi kruh, ki ga bo postregla z jogurtom in jagodami.

  • 32

    Bilo je nekoč na Islandiji

    +

    Teta Cátia razmišlja o potovanju na Islandijo, zato bo pripravila tri islandske jedi: popečen rženi kruh z nasoljenim lososom in vodko, svežo polenovko s krompirjem in sirom ter otroško klasiko, kakavovo juho s sladoledom.

  • 33

    Trije recepti s piščancem

    +

    Tokrat bo teta Cátia pripravila tri jedi s piščancem za štiri osebe: kremasto juho s koruznim kruhom in slanino, limonove linguine z brokolijem ter narastek s piščancem in kuminom.

  • 34

    Filmski recepti

    +

    Če radi poskušate poustvariti jedi iz priljubljenih filmov, so današnji recepti za vas. Teta Cátia bo pripravila lahko koruzno juho iz filma Hudičevka v Pradi, piščanca z zelišči iz filma Ana in kralj ter grdobčeve prste, ki jih je navdihnil Shrek.

  • 35

    Juhe z vsega sveta

    +

    V hiši tete Cátie ni obroka brez juhe. Tokrat bo pripravila svojo različico madžarskega golaža, ekvadorsko juho encebollado s tuno in paradižnikom ter avstralsko bučno juho z makovimi grisini.

  • 36

    Zabava s koktajli

    +

    Teta Cátia pogosto gosti zabave s koktajli. Predstavila nam bo svoje tri najljubše jedi: paradižnikovo kremo z zelenjavo in ginom, zrezek entrecote z zeleno, krompirjem in omako bloody Mary ter mojito na žlico.

  • 37

    Ribe za vse

    +

    Današnji recepti so popolni za vse, ki ne vedo, kako v jedilnik vključiti ribe. Pripravili bomo pisan morski čili s fižolom in lignji, kozice s koruznim kruhom in koriandrom ter klasično kuhano ribo.

  • 38

    Zvezda dneva: pesa

    +

    Pesa je lepe barve, pa še zelo zdrava je, zato nam bo teta Cátia pokazala tri recepte z njo: pico s peso, kozjim sirom in šparglji, preprosta jajca z rižem in rozinami ter peso s čokolado.

  • 39

    Okusi iz Ribateja

    +

    Teta Cátia je na nedavnem potovanju v Santarém spoznavala kulinariko province Ribatejo. Z nami bo delila spomine ter recepte za zelje v testu, jagenjčka s fižolom in sladico pampilhos.

  • 40

    Zapostavljeni kosi mesa

    +

    Teta Cátia se ne strinja, da so določeni deli mesa prestižnejši od drugih. Če jih prav pripravimo, so lahko vsi okusni. Tokrat bo pripravila kravji jezik v testu, šambon z rdečim vinom in krompirjem ter puranje perutnice z jajčevcem in mocarelo.

  • 41

    Kruh za vsako priložnost

    +

    Kruh je eno najpomembnejših živil v zgodovini. Teta Cátia bo z njim pripravila tri jedi: polnozrnate pite s kremnim sirom in klobaso, rženi kruh z mocarelo in klobaso alheira ter slivov kompot s čokolado.

  • 42

    Recepti za mojo ekipo

    +

    Teta Cátia bo tokrat presenetila svojo ekipo s tremi zelo posebnimi recepti. Pripravila bo slastno torto s čokolado, cimetom in medom ter kolač z oreščki, v katerem so namesto moke krušne drobtine.

  • 43

    Dimljene dobrote

    +

    Klobase in pršut so priljubljene sestavine tete Cátie, saj lahko z njimi vsako jed spremenite v specialiteto! Danes so na jedilniku sladki krompirjevi cmoki s chorizom!

  • 44

    Božična pojedina

    +

    Družina, velika miza, skupen obrok. Za teto Cátio božič predstavlja vse to. Na mizo rada prinese različne jedi, pripravljene z običajnimi sestavinami.