Ljubezen do hrane

Povzetek

Gabriele se je rodil v Izmiru in diplomiral v ZDA s področja kulinarične umetnosti. S svojim pristopom do različnih kultur in njihove kuhinje vzbudi željo, da bi svojo ljubezen do hrane delil z drugimi.

Epizode

  • 1

    Gostija z ingverjem in komarčkom

    +

    Tokrat bosta zvezdi Gabrieline pojedine ingver in komarček. Pripravila bo ceviche s skušo, jagnjetino s komarčkom in kocke jabolk z ingverjem.

  • 2

    Zabava na ponvi

    +

    Gabriele bo tokrat pripravila zdrave in zelo okusne ocvrte jedi. Na meniju so sladek krompir z artičoko, hrustljav in pikanten pesto z inčuni in peteršiljem ter želatinasta sladica z baziliko in sadjem.

  • 3

    Vonj janeža

    +

    Tokrat Gabrielino kuhinjo preveva vonj po janežu. Na meniju so zelenina juha z janežem, gvakamole in dimljenega lososa ter ribe s komarčkom.

  • 4

    Zabava pri nas doma

    +

    Če načrtujete zabavo s prijatelji, jim lahko pripravite meni, poln presenečenj, ki vam jih bo pokazala Gabriele. Na meniju so kremna pica, goveja lička, makaroni in lažni sladoled.

  • 5

    Tradicionalna čudesa

    +

    Danes bomo v kuhinji ustvarjali prave čudeže s tradicionalnimi okusi. Na meniju so korenček s kumino, solata iz mandarin, hruška z grozdjem in kruh s kozjim sirom. Nazadnje pa še puding z jagodami in meringa za sladico.

  • 6

    Okusne paste

    +

    Tokrat so na meniju zdrobljen drobnjak s telečjim zrezkom in inčuni, parmezanovi ocvrtki in kozji sir.

  • 7

    Lokalni pridih

    +

    Tudi tokrat bo Gabriele v kuhinji ustvarjala čudeže, ko bo priredila slavne jedi. Na meniju so kalamari s testom, brancin s pomarančo in limonina krema.

  • 8

    Hrana za kralje

    +

    Tokrat bodo Gabrieline jedi obarvane zeleno, saj bodo vsebovale okusno zelenjavo. Svoje jedi bomo izboljšali, tako da bodo primerne za kralje. Na meniju so solata s kumaricami in rdečo peso, sotirana zelenjava in kotleti.

  • 9

    Sadje, zelenjava in sir

    +

    Tokrat bomo z Gabriele dobili svojo porcijo sadja, zelenjave in sira. Na meniju so mangov pire, zelenjavna torta s kockami mesa in gurmanski sir v testu.

  • 10

    Presenetljive anatolijske jedi

    +

    Tokrat se bomo najprej navdušili nad morskimi sadeži, potem pa nad italijanskim sirom v kombinaciji z okusi iz Anatolije. Na meniju so sladka paprika, ocvrti morski sadeži, solata z mocarelo in zelišči ter sladoledne lizike, pomočene v čokolado.

  • 11

    Danes je čas za gostijo

    +

    Danes nas čaka prava gostija. Najprej bomo šli ribarit, potem pa bomo pripravili vrhunski obrok z zelo cenjeno jagnjetino. Nazadnje nas bo popeljal stran kandiran kostanj.

  • 12

    Čarobni dodatki h klasičnim okusom

    +

    Danes se bomo dotaknili klasičnih okusov. Na meniju so lažni burger, krompir z olivno pasto in pomarančni žele s klinčki.

  • 13

    Okusno in barvito

    +

    Tokrat bo Gabrielina kuhinja zelo barvita in okusna. Pripravila bo juho, polno zelene zelenjave, puding iz rdečih sadežev in domiselno rižoto.

  • 14

    Presenetljivi okusi

    +

    Tokrat si lahko ogledate, kako bo Gabriele pripravila nenavadno pito, posebno juho in vrhunsko meso iz Daljnega vzhoda. Čaka vas tako pikantna kot sladka gostija.

  • 15

    Osupljivi recepti

    +

    Tokrat bo Gabriele pripravila prikladne in okusne jedi. Na meniju so jajca s telečjim jezikom, špinačno pito s čebulo in limonin sladoled.

  • 16

    Nepozabna gostija

    +

    Tokrat bo Gabriele pripravila nepozabno panakoto, klasično italijansko sladico, ki ji bo dodala turško kavo. Sledita pita s peteršiljem ter piščanec s česnom in zelenjavo.

  • 17

    Navdušite prijatelje

    +

    Tokrat bo Gabriele prikazala pripravo prekrasnih jedi, na katere boste ponosni in za katere boste prejeli veliko pohval. Na meniju so ocvrte banane s sladoledom, gratinirana brokoli in krompir ter palačinke, polnjene z gobami.

  • 18

    Več, kot bodo gostje pričakovali

    +

    Gabriele bo razpravljala o zahtevnosti priprave obroka za goste. Na zanimivem in barvitem meniju so mesne kroglice s sirom halumi, solata z jajčno omako in malinami ter rjavčki.

  • 19

    Okusi iz kraljeve kuhinje

    +

    Tokrat bo Gabriele v kuhinji pripravila pravi sprejem. Zvezdi te epizode bosta zelo cenjena jagnjetina, ki prinaša edinstvene okuse Anatolije, in sir halumi, na katerega so zelo ponosni na Cipru.

  • 20

    Okusni prigrizki

    +

    Tokrat nam bo Gabriele pokazala, da so lahko prigrizki ravno tako okusni kot glavne jedi. Med drugim bo pripravila slano skutno torto, pikantnega piščanca in jabolčni drobljenec.