Rick Stein: Od Benetk do Carigrada

Povzetek

Chef Rick Stein se bo podal na nepozabno odisejado skozi Italijo, Hrvaško, Albanijo, Grčijo in Turčijo ter raziskal kulinarično zapuščino legendarnega Bizantinskega cesarstva.

Epizode

Sezona1
  • 1

    Benetke

    +

    Rick Stein se odpravi na novo gastronomsko popotovanje, na katerem obišče kraje od Benetk do Istanbula. Na idiličnem grškem otoku pripravi svoje najljubške beneške jedi: rižoto z morskimi sadeži, tiramisu in njoke.

  • 2

    Hrvaška

    +

    Rick Stein nadaljuje svoje gastronomsko potovanje iz Benetk v Carigrad. V bizantinskem mestu Racena odkrije piadine, ulično hrano iz rimskih časov. Ko prečka jadransko morje do Hrvaške, se prvič sreča z jedmi kot so pašticada, kozja obara z grahom in jagnjetino izpod peke.

  • 3

    Albanija

    +

    Rick Stein nadaljuje svojo bizantinsko odisejo skozi Hrvaško in poskusi najboljše lokalne ostrige, preden prečka mejo z Albanijo. Potuje po pokrajni izgubljenega časa, obišče pastirje na oddaljenih gorskih grebenih in spoznava najbolj drzne kuharje v deželi.

  • 4

    Severna Grčija

    +

    Rickovo gastronomsko potovanje iz Benetk v Carigrad ga pripelje v Severno Grčijo in zgodovinsko mesto Ioánnina, kjer poskusi tradicionalno teletino stifado in kokopito, najboljšo piščančjo pito kar jo je kraj poskusil.

  • 5

    Grški Peloponez

    +

    Rickovo prispe na grški Peloponez in poskusi nepozabne jedi kot so petelinja obara, Mizithra sir in najboljša domača musaka, kar jo je kdaj poskusil. V svoji kuhinji na otoku Syimi pripravi sladki burek z jajčno kremo, najljubšo grško sladico.

  • 6

    Western Turkey

    +

    Rickovo epsko potovanje od Benetk do Carigrada se približuje koncu, ko zapusti sever Grčije in se poda na obale Zahodne Turčije. Na polotoku Cesme uživa v kremastem Armola siru, ki dozori v kozjih kožah, slavnem rdečem vinu in popolnem turškem zajtrku.

  • 7

    Istanbul

    +

    Kulinarična odisejada je Ricka Steina popeljala od prelepih Benetk do živahnega Istanbula, kamor pride ravno v sezoni ribolova na skakavke. Pripravil bo tudi kofte kebab in priljubljeno kapusko.