Rick Stein: Od Benetk do Carigrada
Epizode
1
Benetke
+Rick Stein se odpravi na novo gastronomsko popotovanje, na katerem obišče kraje od Benetk do Istanbula. Na idiličnem grškem otoku pripravi svoje najljubške beneške jedi: rižoto z morskimi sadeži, tiramisu in njoke.
2
Hrvaška
+Rick Stein nadaljuje svoje gastronomsko potovanje iz Benetk v Carigrad. V bizantinskem mestu Racena odkrije piadine, ulično hrano iz rimskih časov. Ko prečka jadransko morje do Hrvaške, se prvič sreča z jedmi kot so pašticada, kozja obara z grahom in jagnjetino izpod peke.
3
Albanija
+Rick Stein nadaljuje svojo bizantinsko odisejo skozi Hrvaško in poskusi najboljše lokalne ostrige, preden prečka mejo z Albanijo. Potuje po pokrajni izgubljenega časa, obišče pastirje na oddaljenih gorskih grebenih in spoznava najbolj drzne kuharje v deželi.
4
Severna Grčija
+Rickovo gastronomsko potovanje iz Benetk v Carigrad ga pripelje v Severno Grčijo in zgodovinsko mesto Ioánnina, kjer poskusi tradicionalno teletino stifado in kokopito, najboljšo piščančjo pito kar jo je kraj poskusil.
5
Grški Peloponez
+Rickovo prispe na grški Peloponez in poskusi nepozabne jedi kot so petelinja obara, Mizithra sir in najboljša domača musaka, kar jo je kdaj poskusil. V svoji kuhinji na otoku Syimi pripravi sladki burek z jajčno kremo, najljubšo grško sladico.
6
Western Turkey
+Rickovo epsko potovanje od Benetk do Carigrada se približuje koncu, ko zapusti sever Grčije in se poda na obale Zahodne Turčije. Na polotoku Cesme uživa v kremastem Armola siru, ki dozori v kozjih kožah, slavnem rdečem vinu in popolnem turškem zajtrku.
7
Istanbul
+Kulinarična odisejada je Ricka Steina popeljala od prelepih Benetk do živahnega Istanbula, kamor pride ravno v sezoni ribolova na skakavke. Pripravil bo tudi kofte kebab in priljubljeno kapusko.