• Topla krompirjeva solata z dimljeno postrvjoRecepti
    Topla krompirjeva solata z dimljeno postrvjo

    Ta solata je nekoliko drugačna, ker je pečena v pečici. Prekajeno postrv razporedimo med dve plasti kuhanega krompirja. Po vrhu potresemo malo krušnih drobtin. Pečeno solato postrežemo toplo.

  • SaraliyaRecepti
    Saraliya

    Saraliya je vrsta turške baklave z orehovim nadevom. Baklavo prelijemo s sirupom in pustimo na sobni temperaturi, da se sirup dobro vpije.

  • Polnjeni listi vinske trte z bulgurjem in sušenimi paradižnikiRecepti
    Polnjeni listi vinske trte z bulgurjem in sušenimi paradižniki

    Nadev za polnjene zavitke z listi vinske trte (sarme) je narejen iz dušenega bulgurja, čebule, česna, suhega paradižnika in praženih paprik. Melasa iz granatnega jabolka in suha meta poskrbita za odli...

  • Goveja juhaRecepti
    Goveja juha

    To je recept za turško juho iz govejega bočnika. Meso dobro skuhamo, potem pa juho precedimo in zgostimo z maslom, moko in svežim mlekom. Okusna hranljiva juha!

  • Zdrobov pudingRecepti
    Zdrobov puding

    Klasična, a pozabljena sladica iz bolgarske kuhinje. Zdrob prepražimo na maslu skupaj s sesekljanimi mandlji, potem pa ga skuhamo s sladkorjem in začimbami. Ko se ohladi in strdi, sladica postrežemo s...

  • Hrustljava svinjina z zeliščnim krompirjemRecepti
    Hrustljava svinjina z zeliščnim krompirjem

    Za resnično hrustljavo svinjino je potrebnih veliko priprav in dolgotrajno pečenje. Ampak skupaj z zapečenim mladim krompirjem z zelišči in smetanovo-gorčično omako se jim res ne boste mogli upreti.

  • Jajčevec in kremni sirov namazRecepti
    Jajčevec in kremni sirov namaz

    Ko ne veste, kaj bi postregli gostom, poskusite ta recept. Slasten prigrizek s pečenimi jajčevci, karamelizirano čebulo, kremnim sirom in kislo smetano. Za piko na i postrezite s hrustljavim kruhovim...

  • Zmrzlina s figami, kataifom in orehiRecepti
    Zmrzlina s figami, kataifom in orehi

    Zmrzlina je italijanska sladoledna sladica, zato mora biti v zamrzovalniku vsaj 4 ure. V tem receptu imamo tradicionalne balkanske dodatke - kataifi, marmelado iz zelenih fig in orehe, ki sladico spre...