• Zoubidin jagnječji tajineRecepti
    Zoubidin jagnječji tajine

    Dodajte čebulo, sol, črni poper, ingver, kurkumo in žafran. Dodajte cimetovi palčki v glineno posodo oz. lonec s 3 skodelicami vode. Pustite rahlo vreti z zaprto pokrovko 2 uri, meso čez eno uro...

  • Klobase merguez s figovim kuskusomRecepti
    Klobase merguez s figovim kuskusom

    PripravaNa malce olja popečemo narezane klobase. V ponev damo grobo narezane listke žajblja, nasekljano čebulo in česen. Narežemo suhe fige in jih dodamo klobasam skupaj s sesekljanim zelenim čil...

  • Piščančje perutničke z vrtnicami in granatnim jabolkomRecepti
    Piščančje perutničke z vrtnicami in granatnim jabolkom

    PripravaPremešamo koruzno moko, kurkumo, kumin, listke vrtnic, sol in poper. Z mešanico potresemo piščančje perutničke. Za preliv premešamo melaso iz granatnih jabolk, rožno vodo in čili ter segr...

  • Mladi piščanec z limono in artičokamiRecepti
    Mladi piščanec z limono in artičokami

    PripravaPečico segrejemo na 220 °C. Piščanca razkosamo in sploščimo na deski. Za marinado premešamo vse sestavine, dobro premešamo in jo vtremo v piščanca. Na koncu pokapamo z limoninim sokom. Pus...

  • Ocvrta cvetača s tahinijemRecepti
    Ocvrta cvetača s tahinijem

    PripravaDo polovice ponve nalijemo rastlinskega olja za cvrtje. Cvetačo cvremo v vročem olju, dokler ne pozlati. Po potrebi cvetove obrnemo. Ocvrte poberemo iz olja in posolimo.  Ploščat k...

  • Lučke s tahinijemRecepti
    Lučke s tahinijem

    PripravaIz papirja za peko oblikujemo stožce. Premešamo smetano, tahini in sladkor v prahu. Stepamo, dokler ne dobimo goste in gladke kreme. Pokapamo z datljevim sirupom. Prepražimo sezamova semen...

  • Teletina SiniyaRecepti
    Teletina Siniya

    PripravaPol skodelice tahinija premešamo z vodo, limoninim sokom in malce soli. Nasekljamo čebulo, papriko, česen in čili. Malo oljčnega olja segrejemo v ponvi, prepražimo pinjole, nato dodamo se...