Maroška
Spodaj si poglej vse naše recepte
Recepti Zoubidin jagnječji tajine
Dodajte čebulo, sol, črni poper, ingver, kurkumo in žafran. Dodajte cimetovi palčki v glineno posodo oz. lonec s 3 skodelicami vode. Pustite rahlo vreti z zaprto pokrovko 2 uri, meso čez eno uro...
Recepti Klobase merguez s figovim kuskusom
PripravaNa malce olja popečemo narezane klobase. V ponev damo grobo narezane listke žajblja, nasekljano čebulo in česen. Narežemo suhe fige in jih dodamo klobasam skupaj s sesekljanim zelenim čil...
Recepti Piščančje perutničke z vrtnicami in granatnim jabolkom
PripravaPremešamo koruzno moko, kurkumo, kumin, listke vrtnic, sol in poper. Z mešanico potresemo piščančje perutničke. Za preliv premešamo melaso iz granatnih jabolk, rožno vodo in čili ter segr...
Recepti Mladi piščanec z limono in artičokami
PripravaPečico segrejemo na 220 °C. Piščanca razkosamo in sploščimo na deski. Za marinado premešamo vse sestavine, dobro premešamo in jo vtremo v piščanca. Na koncu pokapamo z limoninim sokom. Pus...
Recepti Ocvrta cvetača s tahinijem
PripravaDo polovice ponve nalijemo rastlinskega olja za cvrtje. Cvetačo cvremo v vročem olju, dokler ne pozlati. Po potrebi cvetove obrnemo. Ocvrte poberemo iz olja in posolimo. Ploščat k...
Recepti Lučke s tahinijem
PripravaIz papirja za peko oblikujemo stožce. Premešamo smetano, tahini in sladkor v prahu. Stepamo, dokler ne dobimo goste in gladke kreme. Pokapamo z datljevim sirupom. Prepražimo sezamova semen...
Recepti Teletina Siniya
PripravaPol skodelice tahinija premešamo z vodo, limoninim sokom in malce soli. Nasekljamo čebulo, papriko, česen in čili. Malo oljčnega olja segrejemo v ponvi, prepražimo pinjole, nato dodamo se...