Opis

Zvitki s čokolado in ricotto

Priprava

  1. Zmešajte lešnike, čokolado, pomarančno lupinico in sladkor, dokler ne dobite fine drobtinaste zmesi. Nato dodajte ricotto in liker Frangelico in mešajte, dokler ne nastane gladka pasta.
  2. Ogrejte pečico na 180 °C (160 °C ventilacija). Pripravite velik pekač s papirjem za peko.
  3. Na delovno površino položite en list listnatega testa. Premažite s stopljenim maslom, nato pokrijte z drugim listom. Prerežite na pol.
  4. Z žlico ali škrnicljem nanesite mešanico z ricotto po dolgi strani, tako da na vsaki strani pustite 5 cm prostora. Zvijte strani, da polnilo ne more steči ven, in premažite robove z nekaj masla. Zvitke nato položite na pripravljen pladenj s pregibom navzdol. Premažite celotni zvitek z maslom in položite na pekač.
  5. Ponovite proces, dokler ne porabite testa in mešanice. Pecite približno 15-20 minut oziroma dokler ni zlato zapečeno. Potresite z nekoliko sladkorja v prahu in nekaj pomarančne lupinice.

sestavine

  • 1 skodelica lešnikov, praženih, nasekljanih
  • 120 g temne čokolade, grobo nasekljane  
  • 2 čž pomarančne lupinice + dodatno za okras pri postrežbi
  • 2 čž rjavega sladkorja 
  • 180 g sveže ricotte 
  • 40 ml likerja Frangelico  
  • 60 g masla, stopljenega
  • 4 listi listnatega testa
  • Sladkor v prahu, za posip 

Sorodni recepti