Zvitki lardo

Zvitki lardo

Opis

V kozici na oljčnem olju popražimo nasekljano šalotko, česen, bučo in pastinak. Začinimo s svežim majaronom ter zalijemo z malo vode. Na ognju pustimo še minuto ali dve, dstavimo. S paličnim mešalnikom zmiksamo. Solimo po okusu.

Por narežemo na tanke kolobarje ter ga skupaj s suhimi slivami podušimo na maslu. 

Na krožniku postrežemo jetra zavita v lardo, ki jih položimo na omako ter potresemo s suhimi slivami ter porom.


V kozici na oljčnem olju popražimo nasekljano šalotko, česen, bučo in pastinak. Začinimo s svežim majaronom ter zalijemo z malo vode. Na ognju pustimo še minuto ali dve, dstavimo. S paličnim mešalnikom zmiksamo. Solimo po okusu.

Por narežemo na tanke kolobarje ter ga skupaj s suhimi slivami podušimo na maslu. 

Na krožniku postrežemo jetra zavita v lardo, ki jih položimo na omako ter potresemo s suhimi slivami ter porom.

sestavine

Sestavine

  • slanina lardo
  • jetra prašičev mangalice
  • šalotka
  • česen
  • pastinak
  • suhe slive
  • por
  • hokaido buča
  • svež majaron
  • oljčno olje
  • maslo

Sorodni recepti