ZA IZBOLJŠANJE NAŠIH STORITEV, INDIVIDUALIZACIJO OGLAŠEVANJA IN ZA SHRANITEV VAŠIH PREFERENC SPLETNE STRANI UPORABLJAMO NAŠE PIŠKOTKE IN PIŠKOTKE TRETJIH OSEB. Z NADALJNJIM BRSKANJEM, SE STRINJATE Z UPORABO PIŠKOTOV NA NAŠI STRANI. ZA VEČ INFORMACIJ (NPR. GLEDE TEGA KAKO IZKLOPITI PIŠKOTKE) OBIŠČITE NAŠO POLITIKO PIŠKOTKOV

Se strinjam
advertisement
Napredno iskanje oddajSkrij napredno iskanje

Zrezki divjačine s sečuanskim poprom, omako iz glogovih jagod, kurkumo, čilijem in lešniki

Ocena 0/5

Pečico segrejemo na 200 °C.

Lešnike damo v suh pekač in jih pražimo, da malce porjavijo in so hrustljavi, ko ugriznemo vanje. Zdrgnemo jih, da odstranimo kožico. Solimo po okusu. Grobo jih nasekljamo in prihranimo.

Krompir operemo in posušimo. Razporedimo ga v pekač, potresemo s čilijem, kurkumo, zelišči in štirimi žlicami kokosovega olja. Solimo in popramo ter pečemo okrog 40 minut. Na polovici peke krompir pretresemo, da ga dobro namastimo s kokosovim oljem.

V možnarju sečuanski poper stremo v fin prah, a nič hudega, če ostane kakšen večji košček. Vtremo ga v zrezke na obeh straneh. Močno segrejemo litoželezno ponev. Zrezke pečemo dve minuti na vsaki strani. Obrnemo jih samo enkrat. Nato jih pustimo na pladnju počivati šest minut.

Stročjemu fižolu odrežemo konce in ga damo v parni kuhalnik.

Glogovim jagodam odstranimo peclje in jih splaknemo pod mrzlo vodo.
Damo jih v veliko ponev z vodo in kisom. Ko zavre, pustimo vreti okrog 30 minut, dokler jagode ne začnejo pokati in se zmehčajo.
Odstavimo z ognja in mešanico pretlačimo skozi cedilo. Semena in olupke zavržemo.
Precejeno kašo zavremo in kuhamo še 5 -10 minut, da se omaka zreducira in postane malce sirupasta.
Rdeče vino reduciramo z lovorovim listom, dokler ne izpari okrog polovica tekočine. Nato dodamo dve skodelici pripravljene kaše iz glogovih jagod. Začinimo po okusu.  Dodamo štiri kocke grenke temne čokolade in žličko medu. Na koncu vmešamo maslo, da postane omaka sijoča in bogata.

Stročji fižol premešamo z lešnikovim oljem in lešniki. Začinimo in postrežemo. 

Za otroke:
ne
Za vegetarijance:
ne