Zrezek z eliksirjem iz inčunov
Recept je iz: Nigella Lawson
Zrezek z eliksirjem iz inčunov
sestavine
- Za eliksir:
- 100 g inčunov
- 3 debele stroke česna, olupljene
- 2 ½ x 15 ml žlice limoninega soka
- 175 ml ekstra deviškega olivnega olja
- 125 ml hladne vode
Priprava
- Najbolje je, če sledimo navodilom na embalaži inčunov. Moj način je, da inčune 5 minut namakam v skledi s hladno vodo, nato vodo izlijem in prilijem novo vodo ter jih namakam še 5 minut. Nato vsak inčun operemo pod hladno tekočo vodo in odstranimo ter zavržemo repke. Po želji lahko odstranimo tudi kosti; potem nas bodo v svetu filetiranja inčunov zelo spoštovali.
- Če bomo uporabili močan mešalnik, potem damo vanj osušene inčune, česen, limonin sok, olivno olje in vodo ter pasiramo do gladkega.
- Če bomo uporabili palični mešalnik, pa v skledo stresemo inčune, česen in limono ter jih zmešamo v pasto. Med mešanjem postopoma vlijemo tretjino olja, in ko ga mešanica vpije, še tretjino vode. To ponavljamo, dokler nam olja in vode ne zmanjka.
- Prelijemo v posamezne posodice in okoli njih razporedimo liste cikorije ali surove zelenjave.
- Zrezek spečemo v litoželezni ponvi na velikem ognju, 3 minute na vsaki strani. Zavijemo v folijo in pustimo 5 minut. Zrezek na tanko zarežimo, ga premaknemo na krožnik in pokapamo z eliksirjem, na vrh pa položimo nekaj sesekljanega drobnjaka. Med obrokom si na krožnik nadevamo še več omake.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Bill Granger
Pikantna bučna semena
Recepti Rudolph van Veen
Košarice s šunko in pistacijo
Recepti Donna Hay
Sufle s solato iz pečene pese
Recepti Donna Hay
Pita s karamelizirano čebulo, krompirjem in feto
Recepti Rudolph van Veen
Neworleanška pita iz rakcev
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Tulci s tunino kremo
Recepti Maksut Aşkar
Baklava s špinačo
Recepti Maksut Aşkar
Kroglice iz leče
Recepti Maksut Aşkar
Solata iz čičerike
Recepti Gabriele Sponza
Pečene velike pokrovače