Zrezek v omaki (omaka yakiniku)

Zrezek v omaki (omaka yakiniku)

Priprava

  1. Meso vzemite iz hladilnika 30 minut pred peko. Segrejte žar ali pa ponev za žar, na visoki temperaturi.
  2. Za marinado v kozici 3-4 minute rahlo kuhajte sojino omako, mirin, sake in kosmiče bonita. Umaknite, dodajte ingver in jabolko. Pustite, ta čas pa se lotite zrezkov.
  3. Zrezka pokapajte z oljem in rahlo solite ter poprajte. Ponovite z gobami. Meso pecite 3-4 minute na vsaki strani, da bo srednje pečeno, oziroma po želji. Sama ga obrnem štirikrat, da je povsod enakomerno roza.

sestavine

  • 1 žlica rastlinskega olja
  • 8 svežih šitak
  • 2 x 250 g šimbasa pasme waygu
  • 2 žlici sojine omake
  • 2 žlici mirina
  • 2 žlici sakeja
  • ščepec kosmičev bonita
  • 1 cm ingverja, ki ste ga naribali
  • 1/2 jabolka, ki ste ga drobno naribali
  • sol in poper
  • 1/2 šopka drobno nasekljane mlade čebule

Sorodni recepti