Zrezek s krompirčkom

Zrezek s krompirčkom

Opis

Krompir narežemo na kose velike 6 cm krat 6 cm. Splaknemo ga v hladni vodi, da speremo odvečni škrob. Krompir damo v hladno slano vodo, postavimo na ogenj, pustimo, da zavre in kuhamo 25 minut oziroma tako dolgo, da se malo zmehča. Nato ga odcedimo in damo na pekač. Damo ga v zamrzovalnik za eno uro. Cvremo ga v sončničnem olju pri 130 stopinjah le toliko, da dobi malo barve. Spet ga odcedimo in damo v zamrzovalnik za tako dolgo, da se ohladi. Vključimo cvrtnik in olje segrejemo na 180 °C. Krompir cvremo tako dolgo, da postane zlatorjav in hrustljav. Posolimo.

Za holandsko omako damo rumenjake, gorčico in limonin sok v mešalnik. Med mešanjem počasi dodajamo maslo do želene gostote. Začinimo po okusu.

S fileja odrežemo vse odvečno vezivo in maščobo. Meso tesno zavijemo v plastično folijo tako, da dobimo popolno valjasto obliko. Damo ga v zamrzovalnik za 20 minut. Narežemo na enakomerne rezine. 

Pustimo, da se file segreje na sobno temperaturo. Tik pred peko ga začinimo s soljo in oljem. V ponvi z debelim dnom ga pečemo tri minute na vsaki strani oziroma glede na to, kako močno pečenega želimo. Pustimo ga počivati sedem minut, preden ga postrežemo.

V ponev vlijemo malo oljčnega olja in dodamo čebulo, rožmarin in česen. Pražimo tako dolgo, da se zelenjava zmehča. Prilijemo kis in rdeče vino ter zreduciramo na polovico začetne količine. Tekočino precedimo v skledo in z metlico vmešamo oljčno olje.

Mlado čebulo premešamo s sokom limete in pustimo počivati 20 minut. S prelivom začinimo rukolo in jo damo v okrogel model. Odcedimo mlado čebulo, dodamo preostale sestavine na rukolo in pokapamo z nekaj preliva

Krompir narežemo na kose velike 6 cmkrat 6 cm. Splaknemo ga v hladni vodi, da speremo odvečni škrob. Krompir damo v hladno slano vodo, postavimo na ogenj, pustimo, da zavre in kuhamo 25 minut oziroma tako dolgo, da se malo zmehča. Nato ga odcedimo in damo na pekač. Damo ga v zamrzovalnik za eno uro. Cvremo ga v sončničnem olju pri 130 stopinjah le toliko, da dobi malo barve. Spet ga odcedimo in damo v zamrzovalnik za tako dolgo, da se ohladi. Vključimo cvrtnik in olje segrejemo na 180 °C. Krompir cvremo tako dolgo, da postane zlatorjav in hrustljav. Posolimo.

Za holandsko omako damo rumenjake, gorčico in limonin sok v mešalnik. Med mešanjem počasi dodajamo maslo do želene gostote. Začinimo po okusu.

S fileja odrežemo vse odvečno vezivo in maščobo. Meso tesno zavijemo v plastično folijo tako, da dobimo popolno valjasto obliko. Damo ga v zamrzovalnik za 20 minut. Narežemo na enakomerne rezine. 

Pustimo, da se file segreje na sobno temperaturo. Tik pred peko ga začinimo s soljo in oljem. V ponvi z debelim dnom ga pečemo tri minute na vsaki strani oziroma glede na to, kako močno pečenega želimo. Pustimo ga počivati sedem minut, preden ga postrežemo.

V ponev vlijemo malo oljčnega olja in dodamo čebulo, rožmarin in česen. Pražimo tako dolgo, da se zelenjava zmehča. Prilijemo kis in rdeče vino ter zreduciramo na polovico začetne količine. Tekočino precedimo v skledo in z metlico vmešamo oljčno olje.

Mlado čebulo premešamo s sokom limete in pustimo počivati 20 minut. S prelivom začinimo rukolo in jo damo v okrogel model. Odcedimo mlado čebulo, dodamo preostale sestavine na rukolo in pokapamo z nekaj preliva

sestavine

Sestavine

  • 2 cela goveja zrezka

Trikrat kuhan krompirček

  • 15 velikih krompirjev
  • olupljenih
  • sončnično olje za cvrtje

Solata

  • 2 mladi čebuli
  • očiščeni in tanko narezani
  • 3 avokadi
  • nasekljani
  • 2 limete-sok
  • 2 rdeči papriki
  • nasekljani
  • 1 zavitek rukole
  • 100 g praženih pinjol

Solatni preliv

  • 200 ml rdečega vinskega kisa
  • 200 ml merlota
  • 2 rdeči čebuli
  • drobno nasekljani
  • 1 vejica rožmarina
  • 2 stroka česna
  • 0.25 skodelice oljčnega olja

Holandska omaka

  • 500 g masla
  • stopljenega
  • 10 rumenjakov
  • 2 žlici grobozrnate gorčice
  • 0.5 skodelice limoninega soka
  • sol in poper