Zrezek, krompir z rožmarinom in solata z vodno krešo

Zrezek, krompir z rožmarinom in solata z vodno krešo

Opis

Pečico segrejemo na 250 ºC in vanjo damo pogret pekač, na katerem bomo postregli zrezek. To je le podrobnost. Zrezek lahko postrežemo tudi na običajem krožniku.

Zrezek začinimo na obeh straneh. Namažemo ga s kapljico oljčnega olja, solimo in popramo. Umaknemo zrezek in začnemo pripravljati krompir, kar nam vzame malo več časa. Dobro ga operemo in neolupljenega damo v skledo z vrelo vodo. Kuhamo ga okrog 15 minut.

Krompir z rožmarinom do konca pripravimo v veliki ponvi. V ponvi segrejemo malo oljčnega olja v njem prepražimo nasekljano čebulo. Dodamo med, ki bo karameliziral, in počakamo, da se čebula zlato zapeče. Krompir vzamemo iz vode in narežemo na debele rezine. Začinimo ga z rožmarinom, ščepom soli in poprom. Damo ga v ponev k praženi čebuli. Zmanjšamo ogenj in pražimo nekaj minut, da se okusi prepletejo.

Naslednji korak: spečemo zrezek. Ponev brez maščobe močno segrejemo. Vanjo damo zrezek, nato strt česen in vejico rožmarina. Pečemo tri minute. Po treh minutah obrnemo zrezek in ga prav tako tri minute pečemo na drugi strani. Zdaj dodamo malo oljčnega olja in za oreh masla. Ko je zrezek pečen, ga vzamemo iz ponve in pustimo še nekaj minut počivati. Medtem pripravimo še solato z vodno krešo.

V skledi zmešamo gorčico, navadni jogurt, malce oljčnega olja, ščep soli in malo popra. Dobro premešamo, dokler ne dobimo gladkega kremastega preliva. Operemo vodno krešo in odstranimo liste. Začinimo s prelivom.  

Vse smo pripravili, zdaj le še postrežemo. Krompir in solato damo na en krožnik, zrezek pa na kovinski pekač, ki smo ga pogreli v pečici. Pekač bo pogrel zrezek, zato bo ravno prave temperature, ko ga bomo postregli. Dober tek!


Pečico segrejemo na 250 ºC in vanjo damo pogret pekač, na katerem bomo postregli zrezek. To je le podrobnost. Zrezek lahko postrežemo tudi na običajem krožniku.

Zrezek začinimo na obeh straneh. Namažemo ga s kapljico oljčnega olja, solimo in popramo. Umaknemo zrezek in začnemo pripravljati krompir, kar nam vzame malo več časa. Dobro ga operemo in neolupljenega damo v skledo z vrelo vodo. Kuhamo ga okrog 15 minut.

Krompir z rožmarinom do konca pripravimo v veliki ponvi. V ponvi segrejemo malo oljčnega olja v njem prepražimo nasekljano čebulo. Dodamo med, ki bo karameliziral, in počakamo, da se čebula zlato zapeče. Krompir vzamemo iz vode in narežemo na debele rezine. Začinimo ga z rožmarinom, ščepom soli in poprom. Damo ga v ponev k praženi čebuli. Zmanjšamo ogenj in pražimo nekaj minut, da se okusi prepletejo.

Naslednji korak: spečemo zrezek. Ponev brez maščobe močno segrejemo. Vanjo damo zrezek, nato strt česen in vejico rožmarina. Pečemo tri minute. Po treh minutah obrnemo zrezek in ga prav tako tri minute pečemo na drugi strani. Zdaj dodamo malo oljčnega olja in za oreh masla. Ko je zrezek pečen, ga vzamemo iz ponve in pustimo še nekaj minut počivati. Medtem pripravimo še solato z vodno krešo.

V skledi zmešamo gorčico, navadni jogurt, malce oljčnega olja, ščep soli in malo popra. Dobro premešamo, dokler ne dobimo gladkega kremastega preliva. Operemo vodno krešo in odstranimo liste. Začinimo s prelivom.  

Vse smo pripravili, zdaj le še postrežemo. Krompir in solato damo na en krožnik, zrezek pa na kovinski pekač, ki smo ga pogreli v pečici. Pekač bo pogrel zrezek, zato bo ravno prave temperature, ko ga bomo postregli. Dober tek!

sestavine

Zrezek

  • 1 zrezek
  • 2 stroka česna
  • 50 g masla
  • 1 šopek rožmarina
  • oljčno olje
  • sol in poper

Krompir z rožmarinom

  • 7 mladih krompirjev
  • 1 čebula
  • 1 šopek rožmarina
  • 2 žlici medu
  • oljčno olje
  • sol in poper po okusu

Solata z vodno krešo:

  • 1 šopek vodne kreše
  • oprane in posušene
  • 2 žlici navadnega jogurta
  • 1 žlica gorčice
  • sol in poper po okusu
  • oljčno olje