Opis

• Temperaturo pečice nastavite na 180° C
• Za pripravo enolončnice: piščanca dajte v posodo z debelim dnom in grejte na zmernem ognju, dodajte grobo narezano čebulo, zmlet česen, timijan, poprova zrna gvineja, čili, sol in posušene rakce. Dodajte toliko vode, da prekrije piščanca in rahlo zavrite in nato pustite rahlo vreti 20 minut.
• Ko je piščanec mehek, ga vzemite iz lonca in postavite v pekač ter ga prekrijte s folijo, da ostane topel, dokler ga ne postavite v pečico.
• Odcedite juho v večji kozarec ali vrč in postavite na stran, da boste pozneje dodali riž.
• Za pripravo paradižnikove omake: dodajte narezan paradižnik, pasiran paradižnik in sol v multipraktik in mešajte, dokler ni povsem gladko.
• Za pripravo omake jollof: v posodi segrejte olje in preostanek nasekljane čebule, dokler se ne zmehča. Dodajte čili v prahu in pražite 5 minut. Dodajte paradižnikovo omako, prihranjeno juho in dobro premešajte.
• Riž temeljito sperite, da odstranite čim več škroba, nato pa ga enakomerno vmešajte v zmes, da ga paradižnikova omaka in olje dobro prekrijeta.
• Zmanjšajte ogenj in pokrijte posodo z alu folijo, da zadržite paro in s folijo nadomestite pokrovko.
• Pustite rahlo vreti 30 minut, dokler sestavine ne vpijejo tekočine in se riž ne zmehča.
• 15 minut preden je riž kuhan, odstranite folijo s piščanca in ga položite v vročo pečico za 15 minut – postrezite riž s koščki piščanca in okrasite z nasekljanim peteršiljem in koriandrom.
• Temperaturo pečice nastavite na 180° C
• Za pripravo enolončnice: piščanca dajte v posodo z debelim dnom in grejte na zmernem ognju, dodajte grobo narezano čebulo, zmlet česen, timijan, poprova zrna gvineja, čili, sol in posušene rakce. Dodajte toliko vode, da prekrije piščanca in rahlo zavrite in nato pustite rahlo vreti 20 minut. 
• Ko je piščanec mehek, ga vzemite iz lonca in postavite v pekač ter ga prekrijte s folijo, da ostane topel, dokler ga ne postavite v pečico.
• Odcedite juho v večji kozarec ali vrč in postavite na stran, da boste pozneje dodali riž.
• Za pripravo paradižnikove omake: dodajte narezan paradižnik, pasiran paradižnik in sol v multipraktik in mešajte, dokler ni povsem gladko. 
• Za pripravo omake jollof: v posodi segrejte olje in preostanek nasekljane čebule, dokler se ne zmehča. Dodajte čili v prahu in pražite 5 minut. Dodajte paradižnikovo omako, prihranjeno juho in dobro premešajte. 
• Riž temeljito sperite, da odstranite čim več škroba, nato pa ga enakomerno vmešajte v zmes, da ga paradižnikova omaka in olje dobro prekrijeta. 
• Zmanjšajte ogenj in pokrijte posodo z alu folijo, da zadržite paro in s folijo nadomestite pokrovko. 
• Pustite rahlo vreti 30 minut, dokler sestavine ne vpijejo tekočine in se riž ne zmehča. 
• 15 minut preden je riž kuhan, odstranite folijo s piščanca in ga položite v vročo pečico za 15 minut – postrezite riž s koščki piščanca in okrasite z nasekljanim peteršiljem in koriandrom.

sestavine

Sestavine

  • 8 piščančjih beder
  • 1 velika čebula
  • 1 zeleni čili scotch bonnet
  • 1 žlička čilija v prahu
  • 1 žlica timijana
  • 2 žlici posušenih rakcev
  • 1 žlička soli
  • 6 strtih poprovih zrn gvineja
  • 6 večjih paradižnikov
  • 200 g pasiranega paradižnika
  • 4 žlice arašidovega olja (sončnično olje je ustrezen nadomestek)
  • 1 večja čebula
  • 2 stroka česna
  • 300 g dolgozrnatega riža
  • nasekljan gladkolistni peteršilj
  • za okras
  • sveži koriander za okras