Opis

V lonec damo 250 ml vode in 750 g sladkorja. Vre naj okrog 5 minut, da doseže 108 stopinj.

Narežemo 150 g biskvita na tanke rezine in ga zložimo.

Naribamo 40 g pomarančne lupine in dodamo 125 g mletih mandljev. Dodamo dve žlici pomarančnega likerja. To polijemo po biskvitu.

Ostanek sirupa damo v lonec, da se zgosti.

Ločimo 12 rumenjakov in jih precedimo.

Sladkorju dodamo mandlje, pomarančno lupino in 250 g želeja. Mešamo in med mešanjem dodamo rumenjake.

Na ognju kuhamo še pet minut, dokler ne dobimo goste kreme.

Kremo polijemo po biskvitu, potresemo z malce cimeta in uživamo v tej tradicionalni sladici.


V lonec damo 250 ml vode in 750 g sladkorja. Vre naj okrog 5 minut, da doseže 108 stopinj.

Narežemo 150 g biskvita na tanke rezine in ga zložimo.

Naribamo 40 g pomarančne lupine in dodamo 125 g mletih mandljev. Dodamo dve žlici pomarančnega likerja. To polijemo po biskvitu.

Ostanek sirupa damo v lonec, da se zgosti.

Ločimo 12 rumenjakov in jih precedimo.

Sladkorju dodamo mandlje, pomarančno lupino in 250 g želeja. Mešamo in med mešanjem dodamo rumenjake.

Na ognju kuhamo še pet minut, dokler ne dobimo goste kreme.

Kremo polijemo po biskvitu, potresemo z malce cimeta in uživamo v tej tradicionalni sladici.

sestavine

Sestavine:

  • 250 ml vode
  • 750 g sladkorja
  • 150 g biskvita
  • 40 g naribane pomarančne lupinice
  • 125 g zdrobljenih mandljev
  • 250 g želeja
  • 2 žlici pomarančnega likerja
  • 12 rumenjakov
  • cimet v prahu

Sorodni recepti