Opis
V lonec damo 250 ml vode in 750 g sladkorja. Vre naj okrog 5 minut, da doseže 108 stopinj.
Narežemo 150 g biskvita na tanke rezine in ga zložimo.
Naribamo 40 g pomarančne lupine in dodamo 125 g mletih mandljev. Dodamo dve žlici pomarančnega likerja. To polijemo po biskvitu.
Ostanek sirupa damo v lonec, da se zgosti.
Ločimo 12 rumenjakov in jih precedimo.
Sladkorju dodamo mandlje, pomarančno lupino in 250 g želeja. Mešamo in med mešanjem dodamo rumenjake.
Na ognju kuhamo še pet minut, dokler ne dobimo goste kreme.
Kremo polijemo po biskvitu, potresemo z malce cimeta in uživamo v tej tradicionalni sladici.
V lonec damo 250 ml vode in 750 g sladkorja. Vre naj okrog 5 minut, da doseže 108 stopinj.
Narežemo 150 g biskvita na tanke rezine in ga zložimo.
Naribamo 40 g pomarančne lupine in dodamo 125 g mletih mandljev. Dodamo dve žlici pomarančnega likerja. To polijemo po biskvitu.
Ostanek sirupa damo v lonec, da se zgosti.
Ločimo 12 rumenjakov in jih precedimo.
Sladkorju dodamo mandlje, pomarančno lupino in 250 g želeja. Mešamo in med mešanjem dodamo rumenjake.
Na ognju kuhamo še pet minut, dokler ne dobimo goste kreme.
Kremo polijemo po biskvitu, potresemo z malce cimeta in uživamo v tej tradicionalni sladici.
sestavine
Sestavine:
- 250 ml vode
- 750 g sladkorja
- 150 g biskvita
- 40 g naribane pomarančne lupinice
- 125 g zdrobljenih mandljev
- 250 g želeja
- 2 žlici pomarančnega likerja
- 12 rumenjakov
- cimet v prahu