Opis

Priprava:

Živo oranžna korenčkova juha

  • Riž skuhamo po navodilih na embalaži.
  • Korenje olupimo in narežemo na koščke.
  • Paradižnike narežemo na koščke.
  • Korenje in paradižnike zavremo v kokosovem mleku in vodi ter dodamo jušno kocko.
  • Kuhamo približno 20 minut, da se korenje zmehča.

 

Krutoni

  • Pečico predhodno segrejemo na 200 °C.
  • Česen olupimo in drobno narežemo.
  • Kruh narežemo na kocke.
  • Na pekaču, obloženem s papirjem za peko, pomešamo kruh s česnom in oljem.
  • Kruh pečemo v pečici približno 10 minut, dokler ne pozlati in postane hrustljav.

 

Kroglice

  • V loncu zavremo vodo.
  • Mleto meso pomešamo z jajcem, kuminom v prahu in krušnimi drobtinami ter začinimo s soljo in poprom.
  • Z mokrimi rokami oblikujemo kroglice in jih položimo v lonec z vodo. Ko kroglice priplavajo na površje, so nared.
  • S penovko jih poberemo na krožnik.

 

Živo oranžna korenčkova juha

  • Juho pasiramo s paličnim mešalnikom in ji dodamo ingverjev sirup.
  • Kroglice previdno prestavimo v juho in jo znova dobro segrejemo.

 

Postrežba

Riž razdelimo na krožnike in dodamo juho. Tik pred postrežbo potresemo s krutoni.


Priprava:

Živo oranžna korenčkova juha

  • Riž skuhamo po navodilih na embalaži.
  • Korenje olupimo in narežemo na koščke.
  • Paradižnike narežemo na koščke.
  • Korenje in paradižnike zavremo v kokosovem mleku in vodi ter dodamo jušno kocko.
  • Kuhamo približno 20 minut, da se korenje zmehča.

 

Krutoni

  • Pečico predhodno segrejemo na 200 °C.
  • Česen olupimo in drobno narežemo.
  • Kruh narežemo na kocke.
  • Na pekaču, obloženem s papirjem za peko, pomešamo kruh s česnom in oljem.
  • Kruh pečemo v pečici približno 10 minut, dokler ne pozlati in postane hrustljav.

 

Kroglice

  • V loncu zavremo vodo.
  • Mleto meso pomešamo z jajcem, kuminom v prahu in krušnimi drobtinami ter začinimo s soljo in poprom.
  • Z mokrimi rokami oblikujemo kroglice in jih položimo v lonec z vodo. Ko kroglice priplavajo na površje, so nared.
  • S penovko jih poberemo na krožnik.

 

Živo oranžna korenčkova juha

  • Juho pasiramo s paličnim mešalnikom in ji dodamo ingverjev sirup.
  • Kroglice previdno prestavimo v juho in jo znova dobro segrejemo.

 

Postrežba

Riž razdelimo na krožnike in dodamo juho. Tik pred postrežbo potresemo s krutoni.

sestavine

Živo oranžna korenčkova juha:

  • 150 g rjavega riža
  • 1 šopek korenja
  • 4 paradižniki
  • 200 ml kokosovega mleka
  • 400 ml vode
  • 1 zelenjavna jušna kocka
  • 2 žlici ingverjevega sirupa

Krutoni:

  • 1 strok česna
  • 4 rezine polnozrnatega kruha
  • oljčno olje za cvrtje

Kroglice:

  • 400 g mešanega mletega mesa
  • 1 jajce
  • 2 žlički kumina
  • 2 žlici krušnih drobtin

Sorodni recepti