Opis
Priprava:
Živo oranžna korenčkova juha
- Riž skuhamo po navodilih na embalaži.
- Korenje olupimo in narežemo na koščke.
- Paradižnike narežemo na koščke.
- Korenje in paradižnike zavremo v kokosovem mleku in vodi ter dodamo jušno kocko.
- Kuhamo približno 20 minut, da se korenje zmehča.
Krutoni
- Pečico predhodno segrejemo na 200 °C.
- Česen olupimo in drobno narežemo.
- Kruh narežemo na kocke.
- Na pekaču, obloženem s papirjem za peko, pomešamo kruh s česnom in oljem.
- Kruh pečemo v pečici približno 10 minut, dokler ne pozlati in postane hrustljav.
Kroglice
- V loncu zavremo vodo.
- Mleto meso pomešamo z jajcem, kuminom v prahu in krušnimi drobtinami ter začinimo s soljo in poprom.
- Z mokrimi rokami oblikujemo kroglice in jih položimo v lonec z vodo. Ko kroglice priplavajo na površje, so nared.
- S penovko jih poberemo na krožnik.
Živo oranžna korenčkova juha
- Juho pasiramo s paličnim mešalnikom in ji dodamo ingverjev sirup.
- Kroglice previdno prestavimo v juho in jo znova dobro segrejemo.
Postrežba
Riž razdelimo na krožnike in dodamo juho. Tik pred postrežbo potresemo s krutoni.
Priprava:
Živo oranžna korenčkova juha
- Riž skuhamo po navodilih na embalaži.
- Korenje olupimo in narežemo na koščke.
- Paradižnike narežemo na koščke.
- Korenje in paradižnike zavremo v kokosovem mleku in vodi ter dodamo jušno kocko.
- Kuhamo približno 20 minut, da se korenje zmehča.
Krutoni
- Pečico predhodno segrejemo na 200 °C.
- Česen olupimo in drobno narežemo.
- Kruh narežemo na kocke.
- Na pekaču, obloženem s papirjem za peko, pomešamo kruh s česnom in oljem.
- Kruh pečemo v pečici približno 10 minut, dokler ne pozlati in postane hrustljav.
Kroglice
- V loncu zavremo vodo.
- Mleto meso pomešamo z jajcem, kuminom v prahu in krušnimi drobtinami ter začinimo s soljo in poprom.
- Z mokrimi rokami oblikujemo kroglice in jih položimo v lonec z vodo. Ko kroglice priplavajo na površje, so nared.
- S penovko jih poberemo na krožnik.
Živo oranžna korenčkova juha
- Juho pasiramo s paličnim mešalnikom in ji dodamo ingverjev sirup.
- Kroglice previdno prestavimo v juho in jo znova dobro segrejemo.
Postrežba
Riž razdelimo na krožnike in dodamo juho. Tik pred postrežbo potresemo s krutoni.
sestavine
Živo oranžna korenčkova juha:
- 150 g rjavega riža
- 1 šopek korenja
- 4 paradižniki
- 200 ml kokosovega mleka
- 400 ml vode
- 1 zelenjavna jušna kocka
- 2 žlici ingverjevega sirupa
Krutoni:
- 1 strok česna
- 4 rezine polnozrnatega kruha
- oljčno olje za cvrtje
Kroglice:
- 400 g mešanega mletega mesa
- 1 jajce
- 2 žlički kumina
- 2 žlici krušnih drobtin