Če želite osvojiti kuhanje, ima Donal Skehan za vas veliko okusnih receptov, za katere ne potrebujete dodatnih sposobnosti, temveč le kuhinjo in nekaj sestavin. Dober tek!

sestavine

  • 30 g neslanega masla
  • 2 jedilni žlici oljčnega olja
  • 600 g bukovih ostrigarjev, če so veliki, jih natrgamo
  • 2 na tanko narezana stroka česna
  • 1 jedilna žlica pekoče dimljene paprike in 1 jedilna žlica sladke dimljene paprike ter še dodaten ščepec
  • 320 g kodrolistnega ohrovta, stebla odstranimo, liste pa grobo nasekljamo
  • 2 x 250-gramski zavoj mešanih žitaric (recimo ječmen, kvinoja, cela zrna pšenice)
  • 2 jedilni žlici ekstra deviškega oljčnega olja
  • 2 jedilni žlici nasekljanega kopra
  • 3 jedilne žlice nasekljanega peteršilja
  • malo limoninega soka
  • 4 kupčki kisle smetane z manj maščobe

Priprava

  • 1. V ponvi na srednjem do močnem ognju segrejemo maslo in polovico oljčnega olja. Dodamo gobe in jih pražimo na eni strani, da postanejo hrustljave. Obrnemo, dodamo česen in spet pražimo do zlatega. Če ponev ni dovolj velika, jih pražimo v rundah. Dodamo dimljeno papriko, posolimo, popopramo in preložimo v skledo.
  • 2. V ponvi segrejemo preostalo olje, dodamo ohrovt in ga pražimo 3 do 4 minute, da se zmehča. Dobro popopramo in primešamo gobam.
  • 3. Žitarice segrejemo po navodilih proizvajalca in jim dodamo oljčno olje, zelišča in limonin sok. Žitarice preložimo v štiri sklede in jim dodamo gobe ter ohrovt. V vsako skledo dodamo kupček kisle smetane in potresemo z dimljeno papriko.

Sorodni recepti

Poglej vse