Opis

Priprava:

1. Vzamemo polovico ali 1/3 testa, odvisno od tega, kako tanko pico želimo. Moko potresemo po podlagi in z rokami razvaljamo testo. Nato ga razvaljamo v obliko kroga in prestavimo v plitek pekač.

2. Salamo narežemo na tanke rezine. Odstranimo kožo s slanine in jo narežemo na koščke.

3. Testo premažemo s pretlačenimi paradižniki in nanj položimo olupljen paradižnik. Naribamo sir. Razporedimo koščke salame in slanine. Potem razporedimo pečeno papriko, narezano na trakove in solimo ter popramo. Pico pečemo približno 10 minut v pečici, ki smo jo segreli na 230 stopinj.

4. Odstranimo semena v pekoči papriki in jo narežemo na tanke kolobarje. Potresemo jih po topli pici in postrežemo.

sestavine

Sestavine

  • 200 ml pretlačenega paradižnika
  • 100 g olupljenih paradižnikov iz konzerve
  • 50 g kravjega sira
  • 50 g klobase chorizo
  • 1 pečena rdeča paprika
  • 1 pekoča paprika
  • sol in poper
  • 50 g surove slanine

Sorodni recepti