Zimska pica

Priprava:

1. Vzamemo polovico ali 1/3 testa, odvisno od tega, kako tanko pico želimo. Moko potresemo po podlagi in z rokami razvaljamo testo. Nato ga razvaljamo v obliko kroga in prestavimo v plitek pekač.

2. Salamo narežemo na tanke rezine. Odstranimo kožo s slanine in jo narežemo na koščke.

3. Testo premažemo s pretlačenimi paradižniki in nanj položimo olupljen paradižnik. Naribamo sir. Razporedimo koščke salame in slanine. Potem razporedimo pečeno papriko, narezano na trakove in solimo ter popramo. Pico pečemo približno 10 minut v pečici, ki smo jo segreli na 230 stopinj.

4. Odstranimo semena v pekoči papriki in jo narežemo na tanke kolobarje. Potresemo jih po topli pici in postrežemo.

sestavine

  • Sestavine200 ml pretlačenega paradižnika 100 g olupljenih paradižnikov iz konzerve 50 g kravjega sira 50 g klobase chorizo 1 pečena rdeča paprika 1 pekoča paprika sol in poper 50 g surove slanine

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse