Zimska pica
Recept je iz: Nenad Veljković
Priprava:
1. Vzamemo polovico ali 1/3 testa, odvisno od tega, kako tanko pico želimo. Moko potresemo po podlagi in z rokami razvaljamo testo. Nato ga razvaljamo v obliko kroga in prestavimo v plitek pekač.
2. Salamo narežemo na tanke rezine. Odstranimo kožo s slanine in jo narežemo na koščke.
3. Testo premažemo s pretlačenimi paradižniki in nanj položimo olupljen paradižnik. Naribamo sir. Razporedimo koščke salame in slanine. Potem razporedimo pečeno papriko, narezano na trakove in solimo ter popramo. Pico pečemo približno 10 minut v pečici, ki smo jo segreli na 230 stopinj.
4. Odstranimo semena v pekoči papriki in jo narežemo na tanke kolobarje. Potresemo jih po topli pici in postrežemo.
sestavine
- Sestavine200 ml pretlačenega paradižnika 100 g olupljenih paradižnikov iz konzerve 50 g kravjega sira 50 g klobase chorizo 1 pečena rdeča paprika 1 pekoča paprika sol in poper 50 g surove slanine
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Annabel Langbein
Pissaladiere
Recepti Ljubomir Stanišić
Lignji s sladkim krompirjem
Recepti Nathan Outlaw
Postrvje klobase z medenim belim fižolom
Recepti Jamie Oliver
POSEBNA DOSA (VEGANSKA)
Recepti Shane Delia
Počasi pečena jagnjetina z jogurtom
Recepti Ljubomir Stanišić
Telečji medaljoni s štirimi vrstami sira
Recepti Ljubomir Stanišić
Ostrige s tatarsko omako
Recepti Adam Liaw
Jagnječji kebab
Recepti Sara La Fountain
Čilijeve testenine s škampi, rikoto in parmezanom
Recepti Nenad Veljković
Fajitas z zelenjavo