Žepki iz listnatega testa s šampinjonovo charmillo

Žepki iz listnatega testa s šampinjonovo charmillo

Opis

Priprava:

Krompir

  • Krompir olupimo in narežemo na kocke.
  • V loncu zavremo osoljeno vodo in krompir kuhamo približno 6 minut.
  • Odcedimo ga in pustimo, da iz njega izpari para.

 

Šampinjonova charmilla

  • Čebulo olupimo in narežemo na obroče. Česen olupimo in drobno narežemo. Šampinjone narežemo na tanke rezine.
  • V kozici segrejemo olje, dodamo šampinjone, tretjino čebule, četrtino česna, koriandrova semena, mleto papriko, ingver v prahu in čilijeve kosmiče ter pražimo približno 4 minute na šibkem ognju.
  • Koriander drobno nasekljamo.
  • Šampinjonom dodamo koriander in koščke paradižnika ter pustimo rahlo vreti približno 8 minut na šibkem ognju.  

 

Žepki iz listnatega testa

  • Pečico predhodno segrejemo na 180 °C.
  • Odtajamo listnato testo.
  • Liste peteršilja drobno narežemo.
  • Krompir pomešamo s preostalo čebulo, preostalim česnom, peteršiljem in sirom za mazanje. Začinimo z malce soli in popra.
  • V skledi razžvrkljamo jajce.
  • Liste listnatega testa položimo na pekač, obložen s papirjem za peko, in nadevamo s krompirjevo mešanico. Robove testa zapremo in premažemo z jajcem.
  • Žepke pečemo v pečici približno 25 minut do zlatorjavega.

 

Postrežba

Žepke iz listnatega testa razdelimo na krožnike in postrežemo s šampinjonovo charmillo. 


Priprava:

Krompir

  • Krompir olupimo in narežemo na kocke.
  • V loncu zavremo osoljeno vodo in krompir kuhamo približno 6 minut.
  • Odcedimo ga in pustimo, da iz njega izpari para.

 

Šampinjonova charmilla

  • Čebulo olupimo in narežemo na obroče. Česen olupimo in drobno narežemo. Šampinjone narežemo na tanke rezine.
  • V kozici segrejemo olje, dodamo šampinjone, tretjino čebule, četrtino česna, koriandrova semena, mleto papriko, ingver v prahu in čilijeve kosmiče ter pražimo približno 4 minute na šibkem ognju.
  • Koriander drobno nasekljamo.
  • Šampinjonom dodamo koriander in koščke paradižnika ter pustimo rahlo vreti približno 8 minut na šibkem ognju.  

 

Žepki iz listnatega testa

  • Pečico predhodno segrejemo na 180 °C.
  • Odtajamo listnato testo.
  • Liste peteršilja drobno narežemo.
  • Krompir pomešamo s preostalo čebulo, preostalim česnom, peteršiljem in sirom za mazanje. Začinimo z malce soli in popra.
  • V skledi razžvrkljamo jajce.
  • Liste listnatega testa položimo na pekač, obložen s papirjem za peko, in nadevamo s krompirjevo mešanico. Robove testa zapremo in premažemo z jajcem.
  • Žepke pečemo v pečici približno 25 minut do zlatorjavega.

 

Postrežba

Žepke iz listnatega testa razdelimo na krožnike in postrežemo s šampinjonovo charmillo. 

sestavine

Indonezijska lumpija:

  • 200 g mokastega krompirja
  • 3 rdeče čebule
  • 5 strokov česna
  • 250 g šampinjonov
  • oljčno olje za cvrtje
  • 1 žlička koriandrovih semen
  • 1 žlica mlete papike
  • 1 žlička čilijevih kosmičev
  • 1 žlica ingverja v prahu
  • 0.5 šopka peteršilja
  • 150 g sira za mazanje
  • 8 plščic listnatega testa
  • 1 jajce

Dodatne potrebščine:

  • papir za peko
  • čopič

Sorodni recepti