Opis

Žemljice s pečenim piščancem

Priprava

  1. V ponev dajte 1 žlico masla. Ko se maslo stopi, dodajte moko, zmešajte, tako da ni nobenih kepic. Pražite toliko časa, da se mešanica zgosti in postane svetlo rjava.  Pečenega piščanca razdelite na večje kose. Odstranite filo in jo dajte na pladenj k piščancu.
  2. Piščančjo omako občasno premešajte. Ko postane temnejše rjave barve, dodajte 100 ml piščančje osnove in premešajte. Po potrebi dodajte več piščančje osnove. Primešajte timijan in smetano.
  3. Žemljico prerežite in z maslom obložite obe polovici. Pomagajte si z vilicami, s katerimi maslo utrdite v žemljico. Obložite s piščančjim mesom in polijte z nekaj žlicami omake. Žemljico sestavite skupaj in učvrstite z nabodalom.

sestavine

  • 1/3 skodelice masla
  • 3 žlice bele moke
  • 1 pečen piščanec
  • 100-200ml piščančje osnove
  • 1 žlica smetane
  • 1 žlica timijana
  • 8 žemljic

Sorodni recepti