Zeliščna trska, stročji fižol in holandska omaka
Recept je iz: Mark Moriarty
Zeliščna trska, stročji fižol in holandska omaka
sestavine
- Riba:
- 800 g očiščene trske brez kože
- 5 g morske soli
- 50 g peteršilja
- 50 g drobnjaka
- 100 g naribanega parmezana
- 200 g starega kruha, narezanega
- lupina limone
- Stročji fižol:
- 200 g stročjega fižola
- 50 g nasekljanih mandljev
- 30 g masla
- Holandska omaka:
- 2 rumenjaka
- 2 JŽ belega vinskega kisa
- 2 JŽ limonovega soka
- sol
- 300 ml tekočega masla
Priprava
- Pečico ogrejte na 180 stopinj.
- Trsko posolite in dajte za 30 minut v hladilnik potem pa osušite s papirnato brisačo.
- Zmeljite peteršilj, drobnjak, parmezan in kruh. Solite, poprajte in naribajte lupino limone.
- Ribo preložite na peki papir in v pekač ter prekrijte z drobtinami, da povsem prekrijejo ribo. Pecite 15 minut.
- Kozico vode zavrite in solite ter sladkajte. Fižol kuhajte dve minuti do mehkega.
- Mandlje dajte v suho ponev in jih pražite da zadišijo, potem dodajte maslo in pražite do rjavega.
- Dodajte fižol, premešajte in takoj postrezite.
- Rumenjake, kis in limonov sok dajte v skledo nad parno kopel. Mešajte nad paro, da postanejo bledi in za dvojno narastejo.
- Odstranite z ognja in počasi vmešajte raztopljeno maslo, da nastane gosta omaka. Začinite in postrezite z ribo in fižolom.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Gabriele Sponza
Domača pica
Recepti Gabriele Sponza
Tacosi na mehiški način
Recepti Nenad Veljković
Irski golaž
Recepti Nenad Veljković
Som z limono
Recepti Nenad Veljković
Riž z zelenjavo
Recepti Bučkini polpeti s špinačno solato
Recepti Polenovka v ovoju z limoninimi testeninami
Recepti Rachel Khoo
Pomarančni žele s kandiranim korenjem
Recepti Rachel Khoo
Gratinirane gobe in cvetača
Recepti BURGERJI Z GOVEDINO