Zeliščna trska, stročji fižol in holandska omaka

sestavine

  • Riba:
  • 800 g očiščene trske brez kože
  • 5 g morske soli
  • 50 g peteršilja
  • 50 g drobnjaka
  • 100 g naribanega parmezana
  • 200 g starega kruha, narezanega
  • lupina limone
  • Stročji fižol:
  • 200 g stročjega fižola
  • 50 g nasekljanih mandljev
  • 30 g masla
  • Holandska omaka:
  • 2 rumenjaka
  • 2 JŽ belega vinskega kisa
  • 2 JŽ limonovega soka
  • sol
  • 300 ml tekočega masla

Priprava

  • Pečico ogrejte na 180 stopinj.
  • Trsko posolite in dajte za 30 minut v hladilnik potem pa osušite s papirnato brisačo.
  • Zmeljite peteršilj, drobnjak, parmezan in kruh. Solite, poprajte in naribajte lupino limone.
  • Ribo preložite na peki papir in v pekač ter prekrijte z drobtinami, da povsem prekrijejo ribo. Pecite 15 minut.
  • Kozico vode zavrite in solite ter sladkajte. Fižol kuhajte dve minuti do mehkega.
  • Mandlje dajte v suho ponev in jih pražite da zadišijo, potem dodajte maslo in pražite do rjavega.
  • Dodajte fižol, premešajte in takoj postrezite.
  • Rumenjake, kis in limonov sok dajte v skledo nad parno kopel. Mešajte nad paro, da postanejo bledi in za dvojno narastejo.
  • Odstranite z ognja in počasi vmešajte raztopljeno maslo, da nastane gosta omaka. Začinite in postrezite z ribo in fižolom.

Sorodni recepti

Poglej vse