Zelenjavna štruca za piknik

1. Pečico segrejemo na 180 °C/plin 4. Narezano zelenjavo damo v skledo, pobrizgamo s polovico olja ter začinimo s soljo in poprom.

2. Pretresemo, da zelenjavo obložimo z oljem. Stresemo jo na pekač v enem sloju in pečemo, dokler se ne zmehča, približno 15 minut. To lahko opravimo v dveh rundah.

3. Štruci odrežemo vrh, da ustvarimo pokrov.

4. Štruco izdolbemo tako, da sredico odstranimo v velikih kosih in pustimo 3-cm rob, da lupina ni pretanka.

5. Polovico sredice štruce damo v multipraktik in zmeljemo v drobtine.

6. Preostalo olje pomešamo s šerijevim kisom, drobtinami in česnom ter dodamo sokove s pekača. Tekočino prelijemo prek zelenjave, začinimo s soljo in poprom ter pretresemo. Pustimo stati eno uro, da zelenjava in drobtine vpijejo sokove.

7. Mocarelo narežemo in posušimo s papirnato brisačo.

8. Dno izdolbene štruce premažemo s pestom. Začnemo zlagati zelenjavo. Najprej rdeče paprike, nato jajčevec, mocarelo, rdeče paprike in nazadnje bučke. Med plasti dodamo malce natrgane bazilike. Postopek ponavljamo, dokler štruca ni polna. Vrnemo ji pokrov, trdno zavijemo s plastično folijo in jo čez noč damo v hladilnik.

9. Štruco narežemo in postrežemo.


1. Pečico segrejemo na 180 °C/plin 4. Narezano zelenjavo damo v skledo, pobrizgamo s polovico olja ter začinimo s soljo in poprom.

2. Pretresemo, da zelenjavo obložimo z oljem. Stresemo jo na pekač v enem sloju in pečemo, dokler se ne zmehča, približno 15 minut. To lahko opravimo v dveh rundah.

3. Štruci odrežemo vrh, da ustvarimo pokrov.

4. Štruco izdolbemo tako, da sredico odstranimo v velikih kosih in pustimo 3-cm rob, da lupina ni pretanka.

5. Polovico sredice štruce damo v multipraktik in zmeljemo v drobtine.

6. Preostalo olje pomešamo s šerijevim kisom, drobtinami in česnom ter dodamo sokove s pekača. Tekočino prelijemo prek zelenjave, začinimo s soljo in poprom ter pretresemo. Pustimo stati eno uro, da zelenjava in drobtine vpijejo sokove.

7. Mocarelo narežemo in posušimo s papirnato brisačo.

8. Dno izdolbene štruce premažemo s pestom. Začnemo zlagati zelenjavo. Najprej rdeče paprike, nato jajčevec, mocarelo, rdeče paprike in nazadnje bučke. Med plasti dodamo malce natrgane bazilike. Postopek ponavljamo, dokler štruca ni polna. Vrnemo ji pokrov, trdno zavijemo s plastično folijo in jo čez noč damo v hladilnik.

9. Štruco narežemo in postrežemo.

sestavine

  • Sestavine2 rdeči papriki 2 rumeni papriki 2 bučki 1 jajčevec 4 žlice oljčnega olja morska sol in sveže mleti črni poper 1 štruca kruha stara en dan 1 strok česna 250 g bivolje mocarele 1 zavojček sveže bazilike 3 žlice pesta

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse