Zelenjavna korma s cvetačno prilogo

Zelenjavna korma s cvetačno prilogo

Opis

Najprej v veliki kozici zlato prepražimo mandlje, nato jih iztresemo in prihranimo. Dobro operemo sladki krompir in narežemo na štiricentimetrske koščke ter jih okrog pet minut pražimo v ponvi z oljem na srednjem ognju, da se zlato zapečejo. Olupimo čebulo, česen in ingver ter jih drobno narežemo skupaj s stebelci koriandra in čilijem (če se odločimo uporabiti čili, bo omaka resnično udarna). V ponev dodamo karijeve liste in mešamo okrog minuto. Nato dodamo narezano zelenjavo in karijevo pasto ter pražimo še pet do deset minut, da se čebula zmehča. Občasno premešamo. Dodamo čičerko (tudi tekočino) ter prilijemo  600 ml vrele vode. Pustimo, da zavre, nato zmanjšamo ogenj in počasi kuhamo še približno 30 minut oziroma tako dolgo, da se korma zgosti.

 

Medtem odrežemo cvetačne liste, drobno narežemo stebla in oboje dodamo kormi do konca kuhanja. Cvetove razrežemo na približno enako velike koščke ter jih zmeljemo v multipraktiku na kot riž velika zrna. Stresemo jo v posodo, primerno za kuhanje v mikrovalovni pečici, in pokrijemo. V mikrovalovki jo na visoki stopnji kuhamo okrog sedem minut. To naredimo tik pred postrežbo.

 

V kari ožamemo limono, nato ga solimo in popramo po okusu. Potresemo ga z nadrobljeno feto (če se jo odločimo uporabiti. Jaz jo uporabim namesto indijskega belega neslanega sira, da dobim malo močnejši okus). Dodamo jogurt in premešamo v kremasto kormo. Jogurt lahko postrežemo tudi posebej. Na koncu kormo potresemo z listki koriandra in praženimi mandlji. Cvetačo stresemo na lep servirni krožnik in uživamo v jedi.

sestavine

Sestavine

  • 1 zvrhana žlica mandljev v lističih
  • 2 velika sladka krompirja
  • oljčno olje
  • 1 rdeča čebula
  • 2 stroka česna
  • 1 za palec velik kos ingverja
  • 0.5 šopka svežega koriandra (15g)
  • po želji: 0.5 - 1 sveži rdeči čili
  • 1 prgišče listkov karija
  • 1 zvrhana žlica karijeve paste za kormo
  • 400 g pločevinka čičerike
  • 1 velika cvetača
  • 1 limona
  • po želji: 50g sira feta
  • 4 žlice navadnega jogurta brez maščob

Sorodni recepti