Zelenjavna fritata

Priprava:

V globoko posodo damo čisto kuhinjsko krpo in jo razgrnemo tako, da robovi visijo iz nje.

Neolupljeno bučko naribamo na krpo v posodi.

Tudi olupljeni krompir, čebulo in bučo naribamo na krpo. Zvežemo jo v culo in iz zelenjave izcedimo odvečno tekočino.

Šopku peteršilja in ½ šopku kopra odstranimo stebelca. Skupaj s 15 listi sveže bazilike ju nasekljamo in damo v posodo. Na začimbe ubijemo 3 jajca. Dodamo 4 žlice moke in pecilni prašek.

Mlado čebulo drobno nasekljamo in beli del damo v krpo k ožeti zelenjavi. Okrog eno žlico zelenega dela prihranimo za konec. Preostanek dodamo k mešanici v posodi in dobro premešamo z lopatico.

K mešanici v posodi dodamo naribano zelenjavo in spet dobro premešamo.

Ponev postavimo na štedilnik. Vanjo vlijemo oljčno olje in ga enakomerno razporedimo.

Zmes za fritato stresemo v ponev in enakomerno razporedimo. Če je plast predebela, jo razporedimo v dve ponvi. Ponev pokrijemo in pečemo na šibkem ognju. Ko se ena stran rjavo zapeče, jo previdno obrnemo na drugo stran in zapečemo.

Lebneh damo v posodo in premešamo z žlico, da postane redkejši. Dodamo žlico mlade čebule, ki smo jo prihranili. Čez drobno naribamo lupinico pol limete in dobro premešamo.

Preostanek lupinice limete naribamo po dimljenem lososu.

Pečeno fritato vzamemo iz ponve in damo na servirni krožnik, celo ali narezano na rezine. Nanjo damo mešanico z jogurtom in dimljeni losos. Priložimo tudi kos limete in postrežemo.

sestavine

  • Sestavine1 bučka 1 čebule 1 rezina buče 1 krompir 1 šopek peteršilja 0.5 šopek kopra 15 listov bazilike 3 jajca 4 žlice moke 1 žlička pecilnega praška 7 mladih čebulicZa postrežbo3 žlice sira lebneh 1 limeta 4 rezine dimljenega lososa

Priprava