Zelenjava z avokadovo omako

Zelenjava z avokadovo omako

Opis

Priprava:

Zelenjavo narežemo na tenke rezine in jih razporedimo po pekaču, ki smo ga prekrili s papirjem za peko. Zelenjavo pokapamo z oljem in solimo ter popramo. Zelenjavo pečemo v pečici na 200 stopinjah približno 20 do 35 minut, dokler ne postane hrustljava.

Vse sestavine za avokadovo omako damo v mešalnik in pomešamo.

Uživajte v hrustljavi zelenjavi z avokadovo omako.

sestavine

Sestavine

  • 120 g krompirja
  • 120 g modrega krompirja
  • 120 g sladkega krompirja
  • 120 g korenja
  • po okusu oljčno olje
  • po okusu himalajska sol
  • po okusu sveže mleti črni poper

Avokadova omaka

  • 1 avokado
  • 125 g kisle smetane
  • 1 -2 žlice paste wasabi
  • 1 žlica medu
  • pol žlice česna
  • ščepec himalajske soli

Sorodni recepti