ZELENI PIŠČANČJI KARI GREGA DAVIESA

ZELENI PIŠČANČJI KARI GREGA DAVIESA
Sorodna oddaja:Jamiejev in Jimmyjev kulinarični izzivOglejte si jo: Ponedeljek 28 September ob 08:10 | Ponedeljek 28 September ob 15:00

Opis

ZELENI PIŠČANČJI KARI GREGA DAVIESA

Priprava

  1. Za pripravo paste najprej prepražite semena kumine in koriandra v suhi ponvi na srednji temperaturi, da se lepo zlato zapečejo in odlično zadišijo. Zdrobite v prah in presujte v posodo.
  2. Očistite čilije (po želji lahko odstranite semena), očistite in na grobo narežite limonsko travo, olupite in narežite galangal, česen in šalotko.
  3. Vse sestavine dajte v terilnik, dodajte dve vejici koriandra in ščep morske soli. Na drobno naribajte lupino kombave in dodajte k pasti. Primešajte pasto iz morskih rakcev, mleto kumino, koriander in bel poper (po želji lahko vse skupaj zmešate v mešalniku).
  4. Iz rdečih čilijev odstranite semena, na tanko narežite pod kotom in položite v ledeno mrzlo vodo, ki je pripravljena za serviranje. Piščanca narežite na 2-cm trakove.
  5. Masivno globoko ponev poškropite z 2 jedilnima žlicama olja in dajte na srednjo temperaturo. Dodajte 3 zvrhane jedilne žlice paste s karijem (preostanek prihranite za drugič) in kanček kokosovega mleka, potem ob stalnem mešanju cvrite 30 sekund oziroma da začne fantastično dišati.
  6. Primešajte piščanca, potem po 5 minutah dolijte preostalo kokosovo mleko in ob rednem mešanju zavrite. Dodajte natrgane liste kombave, ki naj nato rahlo vrejo 10 minut.
  7. V ponev primešajte palmin sladkor in pokusite; kari bi moral biti rahlo sladek, ne pa premočno. Dodajte ribjo omako in znova pokusite – okus bi moral biti zaokrožen, slan s sladkim pridihom.
  8. Bučke razčetverite in jih dodajte v ponev ter kuhajte 2 do 3 minute (navadne bučke potrebujejo precej več časa, zato jih kuhajte, dokler se ne zmehčajo), potem ugasnite štedilnik.
  9. Oskubite in primešajte večino tajske bazilike, nato osušite čili ter poškropite s preostalo tajsko baziliko in koriandrom. Okusno je postreženo z rižem z jasminom.

sestavine

  • 2 dolga sveža rdeča čilija
  • 600 g razkoščičenih piščančjih beder brez kože
  • rastlinsko olje
  • 2 x 400 g kokosovega mleka (v konzervi)
  • 4 sveži listi kombave
  • 2 čajni žlički palminega sladkorja
  • 2-3 žlice ribje omake
  • 10 tajskih mladih bučk
  • 1 šopek sveže tajske bazilike (30 g)

PASTA

  • 2 čajni žlički semen kumine
  • 2 žlici koriandrovih semen
  • 2-4 veliki tajski čiliji (prik chee fah)
  • 12 majhnih zelenih tajskih čilijev (prik kee noo)
  • 4 koščki limonske trave
  • 6-cm košček galangala, lahko tudi ingverja
  • 8 strokov tajskega česna
  • 10 tajskih šalotk
  • ½ šopka svežega koriandra (15 g)
  • 2 kombavi
  • 2 čajni žlički paste iz morskih rakcev
  • 1 čajna žlička mletega belega popra

Sorodni recepti