Žele
Recept je iz: Maksut Aşkar
Priprava:
V lonec damo vodo in sladkor. Preden prižgemo štedilnik, sladkor dobro premešamo z metlico in nato prižgemo ogenj.
Škrob damo v skledo in dodajamo rožno vodo, dokler zmes ne postane tekoča. Stopljeni škrob zlijemo v sladkorno vodo v loncu in premešamo.
Limonin sok damo v skledo, v kateri smo razredčili škrob. Tako bomo izkoristili škrob, ki je ostal na dnu sklede. Limonov sok zlijemo v sladkorno vodo in dodamo palčke cimeta.
Mešamo z metlico, dokler se mešanica ne zgosti. Ko rahlo potemni, zmanjšamo ogenj in pustimo, da se kuha.
Limono olupimo in jo z nožem razdelimo na krhlje kot mandarino. Te kose vržemo v potemnelo vodo s škrobom.
Žele še naprej mešamo z metlico.
Za okrepitev arome dodamo še približno 1 žličko rožne vode, premešamo in ugasnemo ogenj.
Del želeja zlijemo v skledo. Ponovno prižgemo štedilnik, v preostali žele v loncu vržemo hibiskus in premešamo.
Surove mandlje drobno narežemo. Enako naredimo tudi s pistacijami.
Žele v skledi potresemo s cimetom, pistacijami in mandlji.
Žele s štedilnika zlijemo v večjo skledo. Potresemo s cimetom in ko se malo ohladita, oba želeja postavimo v hladilnik.
Na koncu okrasimo s palčkami cimeta in z mletim cimetom ter postrežemo.
sestavine
- 5 kozarcev vode 1 kozarec kristalnega sladkorja 0.5 kozarca škroba rožna voda 2 palčki cimeta 1 limona (za sok) 1 limona (za krhlje) 7 mandljev 6 kosov hibiskusa 7 pistacij cimet
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Maksut Aşkar
Por z oljčnim oljem
Recepti Maksut Aşkar
Marmelada iz fig in pese
Recepti Maksut Aşkar
Solata s figami in suho govedino
Recepti Maksut Aşkar
Črni fižol z oljčnim oljem in ladinkami
Recepti Maksut Aşkar
Limonada s peso
Recepti Maksut Aşkar
Omaka iz jogurta s sumakom in peso
Recepti Maksut Aşkar
Česen z grenko čokolado
Recepti Maksut Aşkar
Led iz mesne jušne osnove
Recepti Maksut Aşkar
Breskov kompot
Recepti Maksut Aşkar
Bučna marmelada