Priprava:

V lonec damo vodo in sladkor. Preden prižgemo štedilnik, sladkor dobro premešamo z metlico in nato prižgemo ogenj.

Škrob damo v skledo in dodajamo rožno vodo, dokler zmes ne postane tekoča. Stopljeni škrob zlijemo v sladkorno vodo v loncu in premešamo.

Limonin sok damo v skledo, v kateri smo razredčili škrob. Tako bomo izkoristili škrob, ki je ostal na dnu sklede. Limonov sok zlijemo v sladkorno vodo in dodamo palčke cimeta.

Mešamo z metlico, dokler se mešanica ne zgosti. Ko rahlo potemni, zmanjšamo ogenj in pustimo, da se kuha.

Limono olupimo in jo z nožem razdelimo na krhlje kot mandarino. Te kose vržemo v potemnelo vodo s škrobom.

Žele še naprej mešamo z metlico.

Za okrepitev arome dodamo še približno 1 žličko rožne vode, premešamo in ugasnemo ogenj.

Del želeja zlijemo v skledo. Ponovno prižgemo štedilnik, v preostali žele v loncu vržemo hibiskus in premešamo.

Surove mandlje drobno narežemo. Enako naredimo tudi s pistacijami.

Žele v skledi potresemo s cimetom, pistacijami in mandlji.

Žele s štedilnika zlijemo v večjo skledo. Potresemo s cimetom in ko se malo ohladita, oba želeja postavimo v hladilnik.

Na koncu okrasimo s palčkami cimeta in z mletim cimetom ter postrežemo.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

sestavine

  • 5 kozarcev vode 1 kozarec kristalnega sladkorja 0.5 kozarca škroba rožna voda 2 palčki cimeta 1 limona (za sok) 1 limona (za krhlje) 7 mandljev 6 kosov hibiskusa 7 pistacij cimet

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse