Opis

Zavitki z murgh makhani in naan kruhom

Priprava

  1. V posodo presejte moko, sodo bikarbono in sol. V mešanico naredite na sredini luknjo, v katero dodate eno rahlo umešano jajce, mleko in malo vode. Z rokami zgnetite mehko testo. Vodo dodajte po občutku, toda testo ne sme biti vlažno. Ko se oblikuje testo, ga gnetite 5 minut na rahlo pomokani površini. Testo dajte v pekač, ga pokrijte z vlažno krpo in pustite vzhajati 2 uri.
  2. Vzhajano testo razdelite na 4 dele. Oblikujte 4 kroglice in jih nežno razvaljajte na debelino približno ¼ cm.
  3. Na sredino razvaljanega testa dajte 1 žlico in pol pripravljenega maslenega piščanca. Z umešanim jajcem premažite robove testa. Testo zaprite v polkrožno obliko. Stisnite robove tesno skupaj.

sestavine

  • 1-2 skodelici pripravljenega maslenega piščanca (murgh makhani)
  • 3 skodelice moke
  • 1 čajna žlička sode bikarbone
  • 1 čajna žlička soli
  • 2 jajci, rahlo umešani
  • ¼ skodelice mleka
  • 1 skodelica vode
  • 1 jedilna žlica masla ghee
  •  

Sorodni recepti