Zavita zajčja ledja s tartiflette

1. Pečico predhodno segrejemo na 180 °C.

2. Za nadev šalotko rahlo popražimo in dodamo v skledo s krušnimi drobtinami, marelicami, pinjolami, žajbljem in polovico žajblja.

3. Obe ledji položimo enega poleg drugega in čez sredino naložimo nadev.

4. Zavijemo v obliko klobase in ovijemo s panceto.

5. Slanino narežemo na koščke in jih rahlo popražimo, da pozlatijo, nato dodamo belo vino in ga povremo.

6. Koščke dodamo tako krompirju kot v posodo za peko ter prelijemo s smetano, da prekrijemo krompir.

7. Narežemo sir reblouchon in z njim prekrijemo posodo za peko, na vrh potresemo preostali timijan, nato pa jed postavimo v pečico za 20 minut oziroma dokler ne postane zlatorjava in se ustvarjajo mehurčki.

8. Medtem pokrijemo zavito zajčje meso in ga postavimo v isto pečico zadnjih deset minut.

9. Meso narežemo ter postrežemo s tartiflette in popraženo blitvo.

sestavine

  • 2 zajčjih ledij (mesarja prosite da trebuh pusti poleg) 25 g krušnih drobtin 1 šalotka 0.5 žličke svežega žajblja 0.5 žličke svežega timijana 4 drobno narezane marelice 3 tanke rezine pancete 20 g popečenih pinjol 1 razžvrkljano jajce 100 g kuhanega sladkega krompirja v kockah 100 g kuhanega krompirja v kockah 1 rezina prekajene slanine 20 ml sladke smetane 100 g sira reblouchon 0.5 kozarca belega vina

Priprava