Zajec z njoki
Recept je iz: Primož Dolničar
Zajec z njoki
sestavine
- ZAJEC
- - zajec; 3 deli hrbta, 2 prednji in 2 zadnji nogi
- - maslo
- - zeliščna sol
- - prečiščeno maslo
- - šalotke
- - korenje
- - 2 stroka česna
- - 1 dcl belega vina
- NJOKI
- - krompir
- - sol
- - drobnjak
- - 150g ostre moke na 1 kg krompirja; 1 žlica je približno 15 g
- - 2 jajci
- - maslo
Priprava
- ZAJEC
- Vzemite ponev.
- V ponev dajte maslo.
- Meso z obeh strani solite z zeliščno soljo.
- Maslo raztopite.
- Meso položite v ponev.
- Dodajte žlico prečiščenega masla.
- Meso popražite.
- Šalotko olupite in nasekljajte; uporabite lahko toliko šalotke kot je kosov mesa.
- Česen olupite
- Očistite in narežite korenje.
- Meso vzemite iz ponve.
- Zelenjavo sotirajte v zajčji masti v isti posodi kot ste pražili meso.
- Dodajte vino.
- Pustite, da alkohol izpari.
- Dodajte juho v kateri se je kuhalo zajčje meso in omako zgostite.
- Meso položite nazaj v ponev k zelenjavi in omaki in pokrijte s pokrovom.
- Pokrito ponev položite v pečico na 150 stopinj celzija za približno 45 minut.
- Ponev z zajcem vzete iz pečice.
- NJOKI
- Krompir operite in ga kuhajte v slani vodi.
- Ali je krompir kuhan preverite tako, da ga prebodete z nožem.
- Krompir odcedite in pustite, da se ohladi.
- Krompir olupite.
- Krompir pretlačite s stiskalnikom za krompir.
- Nasekljajte drobnjak.
- Drobnjak dodajte krompirju.
- Ddodajte maslo.
- Dodajte moko; če je ne bo dovolj, jo dodajte.
- Ddodajte jajca.
- Premešajte z leseno kuhlo.
- Testo pregnetite z rokami.
- Na delovno poršino potresite moko.
- Vzemite kos testa in ga zvaljajte v rolico.
- Narežite njokie.
- Pripravite lonec z vodo.
- Vodo zavrite.
- Zmanjšajte ogenj.
- Preden v vodo stresete njoke, pripravite ponev in vanjo položite nekaj žlic paradižnikovega pesta in ga segrejte.
- V lonec ne polagajte preveč njokov naenkrat, da se ne sprimejo.
- Njoki so kuhani, ko priplavajo na površje vode.
- Njoke s penovko prelagajte v ponev s pestom.
- Ponev s pestom in njoki raho pretresite, da se pesto prime nan joke.
- Zajec z njoki
- Na krožnik položite meso, čebulo, košček korenja in omako.
- Na krožnik dodajte njoke s pestom.
- Da naredite jed še bolj zanimivo in okusno, dodajte še žlico slivove marmelade.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Annabel Langbein
Pissaladiere
Recepti Ljubomir Stanišić
Lignji s sladkim krompirjem
Recepti Nathan Outlaw
Postrvje klobase z medenim belim fižolom
Recepti Jamie Oliver
POSEBNA DOSA (VEGANSKA)
Recepti Shane Delia
Počasi pečena jagnjetina z jogurtom
Recepti Ljubomir Stanišić
Telečji medaljoni s štirimi vrstami sira
Recepti Ljubomir Stanišić
Ostrige s tatarsko omako
Recepti Adam Liaw
Jagnječji kebab
Recepti Sara La Fountain
Čilijeve testenine s škampi, rikoto in parmezanom
Recepti Nenad Veljković
Fajitas z zelenjavo