Zajec z njoki

sestavine

  • ZAJEC
  • -  zajec; 3 deli hrbta, 2 prednji in 2 zadnji nogi
  • -  maslo
  • -  zeliščna sol
  • -  prečiščeno maslo
  • -  šalotke
  • -  korenje
  • -  2 stroka česna
  • -  1 dcl belega vina
  • NJOKI
  • -  krompir
  • -  sol
  • -  drobnjak
  • -  150g ostre moke na 1 kg krompirja; 1 žlica je približno 15 g
  • -  2 jajci
  • -  maslo

Priprava

  • ZAJEC
  • Vzemite ponev.
  • V ponev dajte maslo.
  • Meso z obeh strani solite z zeliščno soljo.
  • Maslo raztopite.
  • Meso položite v ponev.
  • Dodajte žlico prečiščenega masla.
  • Meso popražite.
  • Šalotko olupite in nasekljajte; uporabite lahko toliko šalotke kot je kosov mesa.
  • Česen olupite
  • Očistite in narežite korenje.
  • Meso vzemite iz ponve.
  • Zelenjavo sotirajte v zajčji masti v isti posodi kot ste pražili meso.
  • Dodajte vino.
  • Pustite, da alkohol izpari.
  • Dodajte juho v kateri se je kuhalo zajčje meso in omako zgostite.
  • Meso položite nazaj v ponev k zelenjavi in omaki in pokrijte s pokrovom.
  • Pokrito ponev položite v pečico na 150 stopinj celzija za približno 45 minut.
  • Ponev z zajcem vzete iz pečice.
  • NJOKI
  • Krompir operite in ga kuhajte v slani vodi.
  • Ali je krompir kuhan preverite tako, da ga prebodete z nožem.
  • Krompir odcedite in pustite, da se ohladi.
  • Krompir olupite.
  • Krompir pretlačite s stiskalnikom za krompir.
  • Nasekljajte drobnjak.
  • Drobnjak dodajte krompirju.
  • Ddodajte maslo.
  • Dodajte moko; če je ne bo dovolj, jo dodajte.
  • Ddodajte jajca.
  • Premešajte z leseno kuhlo.
  • Testo pregnetite z rokami.
  • Na delovno poršino potresite moko.
  • Vzemite kos testa in ga zvaljajte v rolico.
  • Narežite njokie.
  • Pripravite lonec z vodo.
  • Vodo zavrite.
  • Zmanjšajte ogenj.
  • Preden v vodo stresete njoke, pripravite ponev in vanjo položite nekaj žlic paradižnikovega pesta in ga segrejte.
  • V lonec ne polagajte preveč njokov naenkrat, da se ne sprimejo.
  • Njoki so kuhani, ko priplavajo na površje vode.
  • Njoke s penovko prelagajte v ponev s pestom.
  • Ponev s pestom in njoki raho pretresite, da se pesto prime nan joke.
  • Zajec z njoki
  • Na krožnik položite meso, čebulo, košček korenja in omako.
  • Na krožnik dodajte njoke s pestom.
  • Da naredite jed še bolj zanimivo in okusno, dodajte še žlico slivove marmelade.

Sorodni recepti

Poglej vse