Zajčki iz vetrcev

Zajčki iz vetrcev

Opis

Priprava:

1. Za zmes za vetrce beljake s sladkorjem stepamo z mešalnikom, dokler ne dobimo trde pene.

2. Beljakovi zmesi dodamo sladkor v prahu in gustin ter previdno premešamo z lopatko. Po zmesi presejemo kakav in dobro premešamo, dokler ne dobimo homogene mešanice. Zmes stresemo v dresirno vrečko z gladkim nastavkom.

3. Kartonsko šablono izrežemo v obliki zajca, manjši krog na večjem, na njem pa dva uhlja. Šablono postavimo pod papir za peko, s katerim smo obložili velik pravokoten pekač. Zapolnimo jo z zmesjo za vetrce s spiralnimi kretnjami. Ušesa oblikujemo z dvema brizgoma kreme iz vrečke.

4. Oblikujemo še štiri šablone za zajca brez ušes, le dva kroga, enega na drugem. Oblikujemo tudi štiri večje kroge, ki bodo za podlago. Vetrce sušimo dve uri pri 80 stopinjah.

5. Za mangovo kremo segrejemo mangov pire s pol količine sladkorja. Rumenjake stepemo s preostalim sladkorjem in z moko. Zmes dodamo v vroči mangov pire in mešamo približno 5 minut, dokler se zmes ne zgosti. Kremo zlijemo na kovinski pladenj in razmažemo. Prekrijemo jo s plastično folijo in ohladimo.

6. Maslo in sladkor v prahu penasto umešamo z mešalnikom. Dodamo hladno mangovo kremo in mešamo do homogenosti. Kremo preložimo v dresirno vrečko z gladkim nastavkom.

7. Rjavi marcipan razvaljamo v tanek list. Marcipan lahko sami zamesimo z žlico kakava in mesimo, dokler ne porjavi. Izrežemo štiri večje kroge in na krog, ki predstavlja telo zajca, postavimo tačke. Izrežemo manjši krog za smrček in še manjše krogce za oči. Za lepljenje krogov uporabimo stopljeno čokolado, ki smo jo zlili v manjši tulec iz papirja z zelo majhno odprtino. Za belo barvo zajčjih oči pripravimo glazuro iz 8. Mangovo kremo iztisnemo po vsej površini kolačkov brez ušes in na vrh zalepimo okrašenega zajca z ušesi. Rahlo pritisnemo. Kolačke za podlago potresemo z mletimi pistacijami in po njih iztisnemo malo kreme, ali robove nadevanega zajca potopimo v stopljeno čokolado in postavimo na podlago. Za podporo uporabimo leseno palčko, dokler se konstrukcija ne zalepi.

8. Mangovo kremo iztisnemo po vsej površini kolačkov brez ušes in na vrh zalepimo okrašenega zajca z ušesi. Rahlo pritisnemo. Kolačke za podlago potresemo z mletimi pistacijami in po njih iztisnemo malo kreme, ali robove nadevanega zajca potopimo v stopljeno čokolado in postavimo na podlago. Za podporo uporabimo leseno palčko, dokler se konstrukcija ne zalepi. 

sestavine

Zmes za vetrce

  • 4 beljaki
  • 125 g kristalnega sladkorja
  • 125 g sladkorja v prahu
  • 10 g gustina
  • 1 žlica kakava

Za kremo

  • 250 ml mangovega pireja
  • 50 g sladkorja
  • 2 rumenjaka
  • 2 žlici moke
  • 250 g masla
  • 60 g sladkorja v prahu

Za okras

  • 100 g temne čokolade
  • 160 g sladkorja v prahu
  • 100 g rjavega marcipana
  • 1 beljak

Sorodni recepti