Začinjeni polpeti s tuno

Začinjeni polpeti s tuno

Opis

Priprava:

 1. Najprej pripravimo pomako. Premešamo sestavine in mešamo, dokler se sladkor ne raztopi. Pokusimo in prilagodimo po okusu.

2. Tunino odcedimo in damo v skledo. Kose zdrobimo z vilicami. Dodamo vodni kostanj, mlado čebulo, ingver, koriander, čili in liste kombave, solimo in popramo. Dodamo ribjo omako in razžvrkljani jajci. Dobro premešamo.

3. Iz mešanice iztisnemo odvečno tekočino. Oblikujemo kroglice v velikosti žogice za golf. Previdno jih sploščimo v polpete.

4. Ponev segrejemo na srednjem ognju, vlijemo malo olja in polpete pečemo do zlato-rjave barve, minuto ali dve na vsaki strani. Postrežemo s pomako.

sestavine

Sestavine za polpete

  • 400 g kakovostne tunina iz konzerve
  • 6 vloženih kitajskih vodnih kostanjev
  • odcejenih in drobno narezanih
  • 3 mladih čebulic
  • obrezanih in narezanih
  • 3 cm košček svežega ingverja
  • olupljen in nariban
  • 3 žlice koriandrovih listov
  • nasekljanih
  • 1 rdeč čili z odstranjenimi semeni
  • nasekljan
  • 3 listi kombave
  • drobno nasekljani (če so suhi
  • jih za 5 minut namočimo v vreli vodi)
  • 2 žlički tajske ribje omake
  • 2 jajci
  • razžvrkljani
  • rastlinsko olje
  • za praženje
  • morska sol
  • sveže mleti črni poper

Pomaka

  • velik ščep sipkega sladkorja
  • 2 žlici tajske ribje omake
  • 1 žlica riževega kisa
  • sok polovice limone
  • 2 žlici koriandrovih listov
  • nasekljanih

Sorodni recepti