Opis

Začinjeni jagnječji pita sendviči

Priprava

  1. Olivno olje nalijemo v ponev in segrevamo na velikem ognju. Ko je olje vroče, dodamo čebulo in česen ter začinimo s soljo in poprom.
  2. Pražimo (pogosto premešamo) 6–8 minut ali dokler čebula ni kuhana in ne dobi zlatih robov.
  3. Dodamo začimbe in meso ter kuhamo 4–5 minut ali dokler se meso lepo ne obarva. Dodamo krompir in 50 ml vode, pokrijemo s pokrovom, ogenj zmanjšamo na srednjo moč in kuhamo 8–10 minut ali dokler krompir ne postane mehak, nato dodamo grah in kuhamo nepokrito še 2 minuti.
  4. Tik preden je meso kuhano, popečemo pitta kruhke in natočimo grški jogurt v majhno servirno skledo.
  5. Kuhano jagnjetino začinimo po okusu in postrežemo s popečenimi pitta kruhki ter skledo jogurta.

sestavine

  • 2 žlici olivnega olja
  • 1 čebula, olupljena in nasekljana
  • 1 velik strok česna, olupljen in drobno nasekljan
  • Sol in sveže mlet črni poper
  • 1 čajna žlička kurkume
  • 1 čajna žlička mlete kumine
  • 1 čajna žlička mletega koriandra
  • 450 g mlete jagnjetine
  • 225 g krompirja, olupljenega in narezanega na 5 mm velike kocke
  • 75 g zamrznjenega graha
  • 4–6 pita kruhkov
  • 150 ml naravnega grškega jogurta

Sorodni recepti