Začinjena paella z morskimi sadeži

Začinjena paella z morskimi sadeži

Opis

Priprava

Rakce damo v posodo skupaj s česnom, mleto papriko, črnim poprom in oljčnim oljem. Rakce premešamo in jih pustimo marinirati. Medtem v ponvi brez olja na močnem ognju popečemo rezine choriza, dokler ne začnejo cvrčati in dobijo barvo. Iz ponve jih poberemo s penovko in položimo na krožnik, obložen s kuhinjsko brisačo. Olje, ki ga je izpustil chorizo, shranimo.

Čebulo približno šest minut dušimo v olju choriza, dokler se ne zmehča, nato pa dodamo riž, timijan, kurkumo, kajenski poper in žličko mlete paprike. Kuhamo tri minute, potem pa vlijemo vino ter kuhamo še minuto, preden dodamo paradižnik in osnovo. To naj vre približno 15 minut, ne da bi mešali, nato pa dodamo rakce (skupaj z marinado), lignje, grah in chorizo. To naj vre pet minut.

Preden postrežemo posujemo s peteršiljem in ob rob položimo rezino limone.

sestavine

Sestavine:

  • 12 rakcev z lupino
  • 2 stroka česna
  • izdaten ščepec mlete paprike in še dodatna žlička
  • veliko mletega črnega popra
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 150 g klobase chorizo
  • narezane na večje kose
  • 1 večja olupljena in drobno nasekljana čebula
  • 200 g riža arborio ali paella
  • nekaj vejic timijana
  • 1 žlička kurkume
  • 1 žlička kajenskega popra
  • 125 ml belega vina
  • 400 g konzerva češnjevcev
  • 400 ml ribje osnove
  • 1 večji ligenj
  • narezan
  • 150 g zamrznjenega graha
  • izdaten šop drobno nasekljanega peteršilja za okras
  • rezine limone za okras

Sorodni recepti