Začinjen bulgur s sirom labna (kamoune banadoura)

sestavine

  • 1 mlada rdeča pesa chioggia, fino narezana
  • 1 mlad koromač, fino narezana
  • 1 vložena čebula, fino narezana
  • 1 redkev, fino narezana
  • 50 g sira labna
  • 2 češnjeva paradižnika, nasekljana
  • 3 majhne poganjke čičerike
  • 10 majhnih poganjkov melise
  • 10 majhnih poganjkov zelene
  • Popečena pinjola za postrežbo
  • Bulgur:
  • 150 g paradižnikov, narezanih
  • ½ rdeče čebule, sesekljane
  • 1½ skodelice namočenega finega bulgurja
  • 1 žlica posušene mete
  • 1 čajna žlička ruja
  • 1 čajna žlička dimljene paprike
  • Ščepec kajenske paprike
  • 1 žlica paste iz na soncu posušene paprike
  • 2 žlici melase iz granatnega jabolka
  • 10 listov mete, fino sesekljanih
  • 10 listov koriandra, fino sesekljanih
  • 2 žlici popečenih pinjol
  • Sol in črni poper
  • Ekstra deviško olivno olje

Priprava

  • Bulgur pripravimo tako, da skozi sekljalnik s srednje grobim diskom pretlačimo paradižnik, čebulo in eno tretjino bulgurja. Dodamo preostali bulgur in začinimo s preostalimi sestavinami. Dobro premešamo, pokusimo in po potrebi začinimo. Bulgurjeva mešanica naj bo mokra, vendar ne premokra. Postavimo v hladilnik do nadaljnje uporabe. Dlje časa ko bulgur počiva, bolj vpije okuse.
  • Medtem v skledo z ledeno vodo damo peso, koromač, čebulo in redkev za 10 minut ali dokler se ne ohladijo. Osušimo na papirnati brisači.
  • Bulgur nadevamo na krožnik in ga razporedimo v majhen krog. Na vrh položimo dva cmoka sira labna in okrasimo z naribano zelenjavo ter narezanimi češnjevimi paradižniki. Končamo z mikro zelišči, nekaj pinjolami in kapljicami olivnega olja, ki popestrijo jed in ji dajo nekaj barve. Takoj postrežemo.
  • Opomba
  • Rdeča pesa chioggia je vrsta pese, za katero je značilno rdečo in belo črtasto meso. Če je nimate na voljo, jo nadomestite z običajno mlado peso.
  • Bulgur pripravimo tako, da 150 g bulgurja namakamo v 335 ml tople vode, dokler je ne vpije.

Sorodni recepti

Poglej vse