Začinjen bulgur s sirom labna (kamoune banadoura)
Recept je iz: Shane Delia
Začinjen bulgur s sirom labna (kamoune banadoura)
sestavine
- 1 mlada rdeča pesa chioggia, fino narezana
- 1 mlad koromač, fino narezana
- 1 vložena čebula, fino narezana
- 1 redkev, fino narezana
- 50 g sira labna
- 2 češnjeva paradižnika, nasekljana
- 3 majhne poganjke čičerike
- 10 majhnih poganjkov melise
- 10 majhnih poganjkov zelene
- Popečena pinjola za postrežbo
- Bulgur:
- 150 g paradižnikov, narezanih
- ½ rdeče čebule, sesekljane
- 1½ skodelice namočenega finega bulgurja
- 1 žlica posušene mete
- 1 čajna žlička ruja
- 1 čajna žlička dimljene paprike
- Ščepec kajenske paprike
- 1 žlica paste iz na soncu posušene paprike
- 2 žlici melase iz granatnega jabolka
- 10 listov mete, fino sesekljanih
- 10 listov koriandra, fino sesekljanih
- 2 žlici popečenih pinjol
- Sol in črni poper
- Ekstra deviško olivno olje
Priprava
- Bulgur pripravimo tako, da skozi sekljalnik s srednje grobim diskom pretlačimo paradižnik, čebulo in eno tretjino bulgurja. Dodamo preostali bulgur in začinimo s preostalimi sestavinami. Dobro premešamo, pokusimo in po potrebi začinimo. Bulgurjeva mešanica naj bo mokra, vendar ne premokra. Postavimo v hladilnik do nadaljnje uporabe. Dlje časa ko bulgur počiva, bolj vpije okuse.
- Medtem v skledo z ledeno vodo damo peso, koromač, čebulo in redkev za 10 minut ali dokler se ne ohladijo. Osušimo na papirnati brisači.
- Bulgur nadevamo na krožnik in ga razporedimo v majhen krog. Na vrh položimo dva cmoka sira labna in okrasimo z naribano zelenjavo ter narezanimi češnjevimi paradižniki. Končamo z mikro zelišči, nekaj pinjolami in kapljicami olivnega olja, ki popestrijo jed in ji dajo nekaj barve. Takoj postrežemo.
- Opomba
- Rdeča pesa chioggia je vrsta pese, za katero je značilno rdečo in belo črtasto meso. Če je nimate na voljo, jo nadomestite z običajno mlado peso.
- Bulgur pripravimo tako, da 150 g bulgurja namakamo v 335 ml tople vode, dokler je ne vpije.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Jolanta (Joli) Delibozova
Solata s poširanimi jajci
Recepti Sara La Fountain
Solata iz špinače in endivije s slanino
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Korenčkova solata z ingverjem
Recepti Rachel Allen
Solata s pečeno muškatno bučo in kruhki
Recepti Skutin sufle z mariniranimi agrumi in karamelno omako
Recepti Antonio in Gennaro
Solata z bresaolo
Recepti Gabriele Sponza
Solata caprese s koromačem
Recepti Gabriele Sponza
Solata roka
Recepti Nadia in Merijn
Tople maroške solate
Recepti Donna Hay
Solata iz popečenih paradižnikov