Z ribo nadevan topel paradižnik

Z ribo nadevan topel paradižnik

Opis

Priprava:

 

Odrežemo zgornji del paradižnika (tisti del, ki se je držal peclja) in ga izdolbemo. S pomočjo žlice povsem odstranimo meso in pazimo, da ne preluknjamo paradižnika. Sredico paradižnika prihranimo.

Na štedilnik postavimo lonec in ga napolnimo z vodo. Ko voda zavre, jo solimo.

Ko kupujemo ribe, prosimo prodajalca, naj nam pripravi filete in odstrani kožo.

Ribje filete damo v vrelo vodo in jih skuhamo. Dovolj bodo 3-4 minute. Kuhane ribje filete vzamemo iz vode in damo v skledo.

Drobno nasekljamo mlado čebulo.

Listke peteršilja potrgamo s stebelc. Stebelca, ki niso predebela, lahko uporabimo. Peteršilj drobno nasekljamo. Tudi koper.

Drobno nasekljamo listke bazilike.

Rdečo čebulo narežemo na majhne kose.

Mlado čebulo, peteršilj, koper, svežo baziliko in rdečo čebulo damo na kup in vse skupaj sekljamo, dokler vsega dobro ne premešamo.

Ponev postavimo na štedilnik, jo segrejemo in vanjo vlijemo oljčno olje.

Grobo narežemo kuhane filete, jih damo v vročo ponev in popražimo. Med praženjem jih rahlo potlačimo.

Po ribi ožamemo limonin sok. Še naprej pražimo.

Dodamo maslo in pečemo, dokler se maslo ne stopi. Ko se maslo stopi, ugasnemo ogenj. Filete prestavimo v posodo.

Filetom dodamo majonezo in sveža nasekljana zelišča. Dobro premešamo.

Z ribjim nadevom napolnimo izdolbene paradižnike.

Polnjene paradižnike damo na servirni krožnik in jih pokapamo z oljčnim oljem. Okrasimo z rukolo in mediteranski solatno mešanico. Postrežemo.

 

 

 

 

sestavine

Sestavine

  • 3 veliki paradižniki
  • voda
  • sol
  • 4 kosi brancina brez kože
  • 2 mladi čebuli
  • 0.5 šopka peteršilja
  • 4.5 vejic kopra
  • 5 listkov sveže bazilike
  • 0.5 rdeče čebule
  • oljčno olje
  • sok pol limone
  • 1 žlica masla
  • 1 žlica majoneze
  • 4.5 listkov rukole za okras
  • mešanica mediteranske solate (zavitek)

Sorodni recepti