Yasminina enolončnica "fesenjoon"

Yasminina enolončnica "fesenjoon"

Opis

V multipraktiku zmeljete orehe, dokler niso povsem zmleti in imajo skoraj takšno teksturo kot arašidovo maslo. Pripravljeni bodo, ko se bodo zmleti koščki začeli lepiti skupaj kot pri testu.

Zmlete orehe dajte v posodo. Dodajte 1 liter mrzle vode. Pustite, naj zmes zavre na štedilniku in na močnem ognju kuhajte 5 minut. Zmanjšajte moč ognja in pustite, naj rahlo vre, pokrovka pa naj bo rahlo odkrita, da lahko uhaja para. To je osnova vaše omake. Na blagem ognju naj se kuha 2 uri, občasno premešajte, da se orehi ne primejo dna posode.

Po eni uri kuhanja orehove omake dodajte 200 ml hladne vode in dve ledeni kocki. Mrzla voda je pomembna, saj spodbudi orehe k izločanju naravnih olj. Omako dobro premešajte, potem pa jo spet pokrijte s pokrovko in pustite rahlo vreti še kakšno uro.

Po dveh urah bi se morala omaka zgostiti in potemneti. Nato dodate sirup granatnega jabolka, paradižnikov koncentrat, cimet, sladkor, sol in poper ter dobro premešate. Dodajte še kose piščanca. Prekrijte s pokrovko in na blagem ognju kuhajte še kakšno uro.

Po kakšnih 40 minutah bo piščanec kuhan, omaka pa bo imela rahlo svetlečo čokoladno barvo. Omako pokusite in po potrebi začinite. Če bi radi, da je nekoliko slajša, dodajte sladkor, če pa želite ostrejši okus, dodajte sirup granatnega jabolka. Kuhajte še 10 minut brez pokrovke, da se omaka zgosti okrog mesa.

Postrezite z rižem, skuhanim na pari in povrhu potresite pest svežih semen granatnega jabolka za okras.
V multipraktiku zmeljete orehe, dokler niso povsem zmleti in imajo skoraj takšno teksturo kot arašidovo maslo. Pripravljeni bodo, ko se bodo zmleti koščki začeli lepiti skupaj kot pri testu. 

Zmlete orehe dajte v posodo. Dodajte 1 liter mrzle vode. Pustite, naj zmes zavre na štedilniku in na močnem ognju kuhajte 5 minut. Zmanjšajte moč ognja in pustite, naj rahlo vre, pokrovka pa naj bo rahlo odkrita, da lahko uhaja para. To je osnova vaše omake. Na blagem ognju naj se kuha 2 uri, občasno premešajte, da se orehi ne primejo dna posode. 

Po eni uri kuhanja orehove omake dodajte 200 ml hladne vode in dve ledeni kocki. Mrzla voda je pomembna, saj spodbudi orehe k izločanju naravnih olj. Omako dobro premešajte, potem pa jo spet pokrijte s pokrovko in pustite rahlo vreti še kakšno uro. 

Po dveh urah bi se morala omaka zgostiti in potemneti. Nato dodate sirup granatnega jabolka, paradižnikov koncentrat, cimet, sladkor, sol in poper ter dobro premešate. Dodajte še kose piščanca. Prekrijte s pokrovko in na blagem ognju kuhajte še kakšno uro. 

Po kakšnih 40 minutah bo piščanec kuhan, omaka pa bo imela rahlo svetlečo čokoladno barvo. Omako pokusite in po potrebi začinite. Če bi radi, da je nekoliko slajša, dodajte sladkor, če pa želite ostrejši okus, dodajte sirup granatnega jabolka. Kuhajte še 10 minut brez pokrovke, da se omaka zgosti okrog mesa. 

Postrezite z rižem, skuhanim na pari in povrhu potresite pest svežih semen granatnega jabolka za okras.

sestavine

Sestavine

  • 250 g orehov
  • 125 ml sirupa granatnega jabolka
  • 1 žlica paradižnikovega koncentrata
  • 800 g piščančjih beder s kostjo
  • brez kože
  • 2 žlički soli
  • 1 žlička popra
  • 0.25 žličke cimeta
  • 2 žlici sladkorja
  • 1.5 l hladne vode
  • 2 ledeni kocki
  • semena granatnega jabolka za okras

Sorodni recepti