Priprava

  1. V vročo kozico ali vok dajte olje, tanko narezan ingver in česen ter premešajte. Dodajte zelje, še malo olja in premešajte. Dodajte gobe.
  2. Sestavine za omako mešajte, da se sladkor stopi in miso poveže s sestavinami.
  3. V vok dolijte še malo olja in na grobo narezanega jastoga. Med praženjem mešajte in potem jastoga obrnite. Ko je na sredini še motne barve, dodajte zelenjavo. Dodajte rezance, omako, svež koriander in mlado čebulo ter še malo premešajte.
  4. Takoj postrezite.

sestavine

  • olje
  • ingver
  • 2 stroka česna
  • 2 pesti narezanega zelja
  • gobe šitake, narezane na štiri
  • gobe shimeji
  • ostrigarji

Omaka

  • bela pasta miso
  • sezamovo olje
  • sladkor
  • mirin
  • sojina omaka

 

  • koriander – grobo nasekljajte
  • mlada čebula – grobo nasekljajte
  • rezanci soba – skuhajte

Sorodni recepti