Opis

wong dong

Priprava

  1. Zlijte 2-3 žlice olja v ponev na srednji temperaturi.
  2. Dodajte gobe in premešajte, da jih porazdelite po ponvi.
  3. Dodajte zeleno, kitajsko zelje in mlado čebulo. Ko zelenjava malce ovene, dodajte česen, ingver in vodni kostanj.
  4. Dodajte kuhane jajčne rezance, fižolove kalčke in koriander.
  5. Prelijte z žlico sojine omake in premešajte. Ko se rezanci začnejo segrevati, stepite jajce skupaj s preostalo sojino omako.
  6. Jajčno mešanico prelijte po rezancih in mešajte, da se sestavine lepo porazdelijo med rezance.
  7. Rezance postrezite na krožniku, pazite, da enakomerno porazdelite gobe in mlado čebulo.
  8. Na vrh dajte nori, ocvrto šalotko in pražena sezamova semena.

sestavine

  • 2-3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
  • 200 g narezanih šitake gob
  • 150g enoki gob
  • 1/2 skodelice narezane zelene
  • 1 skodelica narezanega kitajskega zelja
  • 2 nasesekljani mladi čebuli
  • 1 žlička zmletega ingverja
  • 1 žlička zmletega česna
  • 1/" skodelice vodnega kostanja
  • jajčni rezanci
  • 1/2 skodelice fižolovih kalčkov
  • 4 vejice koriandra, samo listki
  • 2 žlici sojine omake
  • 3 stepena jajca
  • 1/4 skodelice morske trave nori, majhni koščki
  • 1/$ skodelice ocrte šalotke
  • 2 žlici praženih sezamovih semen

Sorodni recepti