wong dong

sestavine

  • 2-3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
  • 200 g narezanih šitake gob
  • 150g enoki gob
  • 1/2 skodelice narezane zelene
  • 1 skodelica narezanega kitajskega zelja
  • 2 nasesekljani mladi čebuli
  • 1 žlička zmletega ingverja
  • 1 žlička zmletega česna
  • 1/" skodelice vodnega kostanja
  • jajčni rezanci
  • 1/2 skodelice fižolovih kalčkov
  • 4 vejice koriandra, samo listki
  • 2 žlici sojine omake
  • 3 stepena jajca
  • 1/4 skodelice morske trave nori, majhni koščki
  • 1/$ skodelice ocrte šalotke
  • 2 žlici praženih sezamovih semen

Priprava

  • Zlijte 2-3 žlice olja v ponev na srednji temperaturi.
  • Dodajte gobe in premešajte, da jih porazdelite po ponvi.
  • Dodajte zeleno, kitajsko zelje in mlado čebulo. Ko zelenjava malce ovene, dodajte česen, ingver in vodni kostanj.
  • Dodajte kuhane jajčne rezance, fižolove kalčke in koriander.
  • Prelijte z žlico sojine omake in premešajte. Ko se rezanci začnejo segrevati, stepite jajce skupaj s preostalo sojino omako.
  • Jajčno mešanico prelijte po rezancih in mešajte, da se sestavine lepo porazdelijo med rezance.
  • Rezance postrezite na krožniku, pazite, da enakomerno porazdelite gobe in mlado čebulo.
  • Na vrh dajte nori, ocvrto šalotko in pražena sezamova semena.

Sorodni recepti

Poglej vse