Waldorfska solata v novem slogu

Waldorfska solata v novem slogu

Opis

Priprava

Pečico predhodno segrejemo na 200 ºC.

Opečen kruh z modrim sirom:

Kruh položimo na pekač, obložen s papirjem za peko. Poškropimo ga z oljčnim oljem, nanj položimo modri sir in potresemo z malce sveže mletega popra.

Kruh pečemo v pečici približno 10 minut do hrustljavega.

 

Waldorfska solata v novem slogu:

Orehe grobo narežemo. Segrejemo ponev in orehe pražimo približno 5 minut do zlatorjavega.

Stebelni zeleni odstranimo trde niti in jo narežemo na majhne palčke. 

Jabolku odstranimo sredico in ga narežemo na palčke.

Glavicama solate odrežemo konca in liste ločimo. Solato narežemo na trakove.

Za preliv v veliki skledi pomešamo gorčico ter kis in med nenehnim mešanjem z metlico dolijemo ekstra deviško oljčno olje. Vmešamo še jogurt in preliv začinimo z malce soli in popra.

Jagode grozdja razpolovimo in pomešamo z orehi, stebelno zeleno, jabolkom in solato ter vse pomešamo s prelivom.

 

Postrežba:

Odrežemo krešo.Solato razdelimo na krožnike. Postrežemo s kruhom in potresemo s krešo.


sestavine

Opečen kruh z modrim sirom

  • 8 rezin polnozrnatega kruha
  • oljčno olje za peko
  • 100 g mehkega sira z modro plesnijo

Waldorfska solata v novem slogu

  • 65 g orehov
  • 1 stebelna zelena
  • 1 jabolko jonagold
  • 2 glavici solate little gem
  • 1 žlica gladke gorčice
  • 2 žlici rdečega vinskega kisa
  • 60 ml ekstra deviškega oljčnega olja
  • 1 žlica polnomastnega jogurta
  • 200 g rdečega grozdja brez pečk
  • 1 skodelica kreše

Sorodni recepti