ZA IZBOLJŠANJE NAŠIH STORITEV, INDIVIDUALIZACIJO OGLAŠEVANJA IN ZA SHRANITEV VAŠIH PREFERENC SPLETNE STRANI UPORABLJAMO NAŠE PIŠKOTKE IN PIŠKOTKE TRETJIH OSEB. Z NADALJNJIM BRSKANJEM, SE STRINJATE Z UPORABO PIŠKOTOV NA NAŠI STRANI. ZA VEČ INFORMACIJ (NPR. GLEDE TEGA KAKO IZKLOPITI PIŠKOTKE) OBIŠČITE NAŠO POLITIKO PIŠKOTKOV

Se strinjam
advertisement
Napredno iskanje oddajSkrij napredno iskanje

Vrhunska bananina torta Annabel Langbein

Ocena 0/5

Pečico segrejemo na 160 °C pri vključenem ventilatorju. Tortni model s snemljivim dnom, premera 23 cm, po dnu obložimo s papirjem za peko.

Stepamo maslo s sladkorjem in medom, dokler ne dobimo gladke kreme. Dodamo jajca, vaniljo in banane. Močno stepamo še 2-3 minute. Mešanica bo videti precej nepovezana. V vročem mleku raztopimo sodo in jo dodamo mešanici. Previdno vmešamo moko in pecilni prašek. Mešamo le tako dolgo, da dobimo enakomerno zmes (ne mešamo predolgo). Testo zlijemo v pripravljen model iz z žlico zgladimo po vrhu. Pečemo tako dolgo, da je zobotrebec, ki smo ga zapičili v sredino torte, suh, ko ga izvlečemo. Ko z roko pritisnemo na biskvit, mora biti prožen. (Pečen je po 60-70 minutah). Pustimo, da se biskvit ohladi v modlu. Nato ga vzamemo ven in premažemo s kremo.

Za pripravo kreme z medom in pasijonko stepemo maslo, med, vaniljo, pasijonko in sladkor v prahu, dokler ne dobimo rahle kreme (2-3 minute). Enakomerno jo razmažemo po ohlajenem biskvitu. Po želji jo tik pred postrežbo pokapamo še s pasijonko.

Bananino torto, s kremo ali brez nje, lahko v zaprti posodi na hladnem hranimo dva do tri dni. Lahko jo tudi zamrznemo.

 

Oglejte si video Annabel pri pripravi tega recepta v njeni novi televizijski seriji Annabel Langbein: Okusno in naravno vse leto na annabel-langbein.com

 

Za otroke:
da
Za vegetarijance:
da
Recept: Annabel Langbein