Vrhunska bananina torta Annabel Langbein

Vrhunska bananina torta Annabel Langbein

Opis

Pečico segrejemo na 160 °C pri vključenem ventilatorju. Tortni model s snemljivim dnom, premera 23 cm, po dnu obložimo s papirjem za peko.

Stepamo maslo s sladkorjem in medom, dokler ne dobimo gladke kreme. Dodamo jajca, vaniljo in banane. Močno stepamo še 2-3 minute. Mešanica bo videti precej nepovezana. V vročem mleku raztopimo sodo in jo dodamo mešanici. Previdno vmešamo moko in pecilni prašek. Mešamo le tako dolgo, da dobimo enakomerno zmes (ne mešamo predolgo). Testo zlijemo v pripravljen model iz z žlico zgladimo po vrhu. Pečemo tako dolgo, da je zobotrebec, ki smo ga zapičili v sredino torte, suh, ko ga izvlečemo. Ko z roko pritisnemo na biskvit, mora biti prožen. (Pečen je po 60-70 minutah). Pustimo, da se biskvit ohladi v modlu. Nato ga vzamemo ven in premažemo s kremo.

Za pripravo kreme z medom in pasijonko stepemo maslo, med, vaniljo, pasijonko in sladkor v prahu, dokler ne dobimo rahle kreme (2-3 minute). Enakomerno jo razmažemo po ohlajenem biskvitu. Po želji jo tik pred postrežbo pokapamo še s pasijonko.

Bananino torto, s kremo ali brez nje, lahko v zaprti posodi na hladnem hranimo dva do tri dni. Lahko jo tudi zamrznemo.

 

Oglejte si video Annabel pri pripravi tega recepta v njeni novi televizijski seriji Annabel Langbein: Okusno in naravno vse leto na annabel-langbein.com

 


Pečico segrejemo na 160 °C pri vključenem ventilatorju. Tortni model s snemljivim dnom, premera 23 cm, po dnu obložimo s papirjem za peko.

Stepamo maslo s sladkorjem in medom, dokler ne dobimo gladke kreme. Dodamo jajca, vaniljo in banane. Močno stepamo še 2-3 minute. Mešanica bo videti precej nepovezana. V vročem mleku raztopimo sodo in jo dodamo mešanici. Previdno vmešamo moko in pecilni prašek. Mešamo le tako dolgo, da dobimo enakomerno zmes (ne mešamo predolgo). Testo zlijemo v pripravljen model iz z žlico zgladimo po vrhu. Pečemo tako dolgo, da je zobotrebec, ki smo ga zapičili v sredino torte, suh, ko ga izvlečemo. Ko z roko pritisnemo na biskvit, mora biti prožen. (Pečen je po 60-70 minutah). Pustimo, da se biskvit ohladi v modlu. Nato ga vzamemo ven in premažemo s kremo.

Za pripravo kreme z medom in pasijonko stepemo maslo, med, vaniljo, pasijonko in sladkor v prahu, dokler ne dobimo rahle kreme (2-3 minute). Enakomerno jo razmažemo po ohlajenem biskvitu. Po želji jo tik pred postrežbo pokapamo še s pasijonko.

Bananino torto, s kremo ali brez nje, lahko v zaprti posodi na hladnem hranimo dva do tri dni. Lahko jo tudi zamrznemo.

 

Oglejte si video Annabel pri pripravi tega recepta v njeni novi televizijski seriji Annabel Langbein: Okusno in naravno vse leto na annabel-langbein.com

 

sestavine

Sestavine

  • 250 g masla na sobni temperaturi
  • 300 g rjavega sladkorja
  • 60 ml medu
  • 4 velika jajca iz proste reje
  • 2 žlički sode bikarbone
  • 4 velike zelo zrele banane
  • 120 ml vročega mleka
  • 360 g moke
  • 2 žlički pecilnega praška

Krema s pasijonko in medom

  • 100 g masla na sobni temperaturi
  • 2 žlički medu
  • 1 žlička vaniljevega ekstrakta
  • 3 žličke pulpe pasijonke in še malo za pokapanje (po želji)
  • 300 g sladkorja v prahu

Sorodni recepti