Vražja tuna

sestavine

  • 300 g tuninega fileja, narezanega na majhne kose
  • sol
  • 1 čajna žlička čilija v prahu
  • 1 vejica karijevih listov in še nekaj za serviranje
  • sok 1 limete
  • 2 žlici olja
  • 1 srednje velika čebula, olupljena in narezana na četrtine
  • 3 stroki česna, olupljeni in drobno nasekljani
  • 2 srednje velika pora, oprana in nasekljana
  • 3 bananini čiliji, nasekljani
  • 2 dolga rdeča čilija, drobno nasekljani, nekaj za serviranje
  • 2 zelena čilija, drobno nasekljana, nekaj za serviranje
  • sol
  • poper
  • sladko-kisla omaka
  • 3 čajne žličke paradižnikove omake
  • 3 čajne žličke kisa
  • voda

Priprava

  • Tuno damo v posodo s soljo, čilijem v prahu, karijevimi listi in limetinim sokom. Premešamo in pustimo 10 minut, da se marinira.
  • Za sladko-kislo omako združimo vse sestavine in jih damo na stran.
  • V voku na velikem ognju segrejemo olje. Ko se začne kaditi, dodamo čebulo, česen in por.
  • Ko lepo zadiši in čebula postekleni, dodamo čilije in nekaj minut pražimo. Občasno premešamo.
  • Dodamo tuno in jo pomočimo v mešanici začimb. Vtremo sladko-kislo omako in vok pokrijemo s pokrovom. Kuhamo nekaj minut oz. dokler tuna ni kuhana.
  • Začinimo s soljo in poprom ter potresemo s karijevimi listi in preostalim čilijem.

Sorodni recepti

Poglej vse