Vražja tuna
Recept je iz: Peter Kuruvita
Vražja tuna
sestavine
- 300 g tuninega fileja, narezanega na majhne kose
- sol
- 1 čajna žlička čilija v prahu
- 1 vejica karijevih listov in še nekaj za serviranje
- sok 1 limete
- 2 žlici olja
- 1 srednje velika čebula, olupljena in narezana na četrtine
- 3 stroki česna, olupljeni in drobno nasekljani
- 2 srednje velika pora, oprana in nasekljana
- 3 bananini čiliji, nasekljani
- 2 dolga rdeča čilija, drobno nasekljani, nekaj za serviranje
- 2 zelena čilija, drobno nasekljana, nekaj za serviranje
- sol
- poper
- sladko-kisla omaka
- 3 čajne žličke paradižnikove omake
- 3 čajne žličke kisa
- voda
Priprava
- Tuno damo v posodo s soljo, čilijem v prahu, karijevimi listi in limetinim sokom. Premešamo in pustimo 10 minut, da se marinira.
- Za sladko-kislo omako združimo vse sestavine in jih damo na stran.
- V voku na velikem ognju segrejemo olje. Ko se začne kaditi, dodamo čebulo, česen in por.
- Ko lepo zadiši in čebula postekleni, dodamo čilije in nekaj minut pražimo. Občasno premešamo.
- Dodamo tuno in jo pomočimo v mešanici začimb. Vtremo sladko-kislo omako in vok pokrijemo s pokrovom. Kuhamo nekaj minut oz. dokler tuna ni kuhana.
- Začinimo s soljo in poprom ter potresemo s karijevimi listi in preostalim čilijem.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Annabel Langbein
Pissaladiere
Recepti Ljubomir Stanišić
Lignji s sladkim krompirjem
Recepti Nathan Outlaw
Postrvje klobase z medenim belim fižolom
Recepti Jamie Oliver
POSEBNA DOSA (VEGANSKA)
Recepti Shane Delia
Počasi pečena jagnjetina z jogurtom
Recepti Ljubomir Stanišić
Telečji medaljoni s štirimi vrstami sira
Recepti Ljubomir Stanišić
Ostrige s tatarsko omako
Recepti Adam Liaw
Jagnječji kebab
Recepti Bučkini polpeti s špinačno solato
Recepti Polenovka v ovoju z limoninimi testeninami