Volovski rep s čičeriko

Volovski rep s čičeriko

Opis

Priprava

Moko premešamo s soljo in poprom ter v njej povaljamo kose volovskega repa.

Olje segrejemo v veliki ognjevarni posodi. Vanjo damo kose volovskega repa. Meso do zlate barve popečemo na vseh straneh 2-3 minute. Nato ga poberemo iz posode.

Dodamo narezano čebulo, blitvo (nekaj je prihranimo za pozneje) in česen. Vse dobro premešamo z mesnim sokom. Dodamo začimbe, nato vrnemo meso nazaj v posodo in zalijemo z vodo.

Dodamo namočeno čičeriko in pustimo, da zavre.

Z vrha poberemo peno, ki se nabere, nato zmanjšamo ogenj in počasi kuhamo še okrog dve uri. Občasno zalijemo meso.

Dodamo preostalo blitvo, da upade, preden jed postrežemo.

Omaka se bo zgostila in meso zmehčalo, da se bo zlahka ločilo od kosti. Preden postrežemo, pokusimo, ali je treba jed dodatno začiniti. Na koncu v posodo ožamemo še limono.

sestavine

Sestavine

  • 1 volovski rep
  • narezan na kose (1
  • 5 kg )
  • 3 žlice rastlinskega olja
  • moka za paniranje
  • sol in poper
  • 2 čebuli
  • olupljeni in narezani
  • 1 šopek blitve
  • oprane in narezane
  • 6 strokov česna
  • narezanega
  • 1 žlica mletega kumina
  • 1 žlica mlete paprike
  • 250 g namočene čičerike (125 g suhe)
  • 1.5 l vode
  • sok ene limone