Volovan z gobovim ragujem
Recept je iz: Rudolph van Veen
Hitro listnato testo
Maslo narežemo na kockice. V moko naredimo jamico in ob robu potresemo sol. V jamico damo vodo in maslo, ter mešamo, dokler ne dobimo testa. Pazimo, da kockice masla ostanejo cele.
Testo razvaljamo v pravokotnik. Trikrat ga prepognemo. Testo obrnemo za 90 stopinj in ga spet razvaljamo v pravokotnik. Ponovno ga trikrat prepognemo. To je prvi krog. Testo pustimo počivati okrog 30 minut in postopek ponovimo še dvakrat.
Prežganje
Olupimo čebulo in strok česna ter ju nasekljamo. Maslo stopimo in na njem pražimo čebulo in česen, dokler ne posteklenita. Dodamo vso maslo in pražimo okrog pet minut. Pustimo, da se ohladi.
Gobova jušna osnova
Lonec z vodo postavimo na ogenj. Dodamo suhe in sveže gobe. Zelenjavo vzdolžno razpolovimo in jo zvežemo s kuhinjsko vrvico. V vodo damo zvezano zelenjavo skupaj s peteršiljem in lovorovim listom. Solimo in popramo. Jušna osnova naj vre na majhnem ognju, dokler je polovica ne izpari. Odstranimo zvezano zelenjavo, peteršilj in lovorov list. Gobe drobno nasekljamo in prihranimo. Jušno osnovo solimo in popramo.
Volovan
S pomočjo
šablone izrežemo kos testa premera
zlato rjave barve. Pustimo, da se ohladi.
Gobji ragu
V loncu zavremo vodo z malo soli. Ostrgamo korenček in ga narežemo na kockice. Kuhamo ga okrog 10 minut. Zavremo gobjo jušno osnovo in vanjo zakuhamo hladno prežganje. Ko se ragu začne gostiti, dodamo nasekljane gobe. Dodamo smetano in korenčkove kockice. Nasekljamo peteršiljeve liste in jih dodamo skupaj z zamrznjenim grahom. Pustimo, da se ragu še malo kuha, dokler ni dovolj topel. Solimo in popramo ga po okusu.
Volovan odrežemo z zgornje strani. Razrežemo papir za peko in iz volovana previdno poberemo aluminijaste kroglice ter papir. Volovan napolnimo z ragujem in pokrijemo s pokrovom iz listnatega testa. Po želji okrasimo z vejico peteršilja.
Dodatni pripomočki
Kuhinjska vrvica, papir za peko,
pekač, aluminijasta folija, posoda premera
Hitro listnato testo
Maslo narežemo na kockice. V moko naredimo jamico in ob robu potresemo sol. V jamico damo vodo in maslo, ter mešamo, dokler ne dobimo testa. Pazimo, da kockice masla ostanejo cele.
Testo razvaljamo v pravokotnik. Trikrat ga prepognemo. Testo obrnemo za 90 stopinj in ga spet razvaljamo v pravokotnik. Ponovno ga trikrat prepognemo. To je prvi krog. Testo pustimo počivati okrog 30 minut in postopek ponovimo še dvakrat.
Prežganje
Olupimo čebulo in strok česna ter ju nasekljamo. Maslo stopimo in na njem pražimo čebulo in česen, dokler ne posteklenita. Dodamo vso maslo in pražimo okrog pet minut. Pustimo, da se ohladi.
Gobova jušna osnova
Lonec z vodo postavimo na ogenj. Dodamo suhe in sveže gobe. Zelenjavo vzdolžno razpolovimo in jo zvežemo s kuhinjsko vrvico. V vodo damo zvezano zelenjavo skupaj s peteršiljem in lovorovim listom. Solimo in popramo. Jušna osnova naj vre na majhnem ognju, dokler je polovica ne izpari. Odstranimo zvezano zelenjavo, peteršilj in lovorov list. Gobe drobno nasekljamo in prihranimo. Jušno osnovo solimo in popramo.
Volovan
S pomočjo šablone izrežemo kos testa premera
zlato rjave barve. Pustimo, da se ohladi.
Gobji ragu
V loncu zavremo vodo z malo soli. Ostrgamo korenček in ga narežemo na kockice. Kuhamo ga okrog 10 minut. Zavremo gobjo jušno osnovo in vanjo zakuhamo hladno prežganje. Ko se ragu začne gostiti, dodamo nasekljane gobe. Dodamo smetano in korenčkove kockice. Nasekljamo peteršiljeve liste in jih dodamo skupaj z zamrznjenim grahom. Pustimo, da se ragu še malo kuha, dokler ni dovolj topel. Solimo in popramo ga po okusu.
Volovan odrežemo z zgornje strani. Razrežemo papir za peko in iz volovana previdno poberemo aluminijaste kroglice ter papir. Volovan napolnimo z ragujem in pokrijemo s pokrovom iz listnatega testa. Po želji okrasimo z vejico peteršilja.
Dodatni pripomočki
Kuhinjska vrvica, papir za peko, pekač, aluminijasta folija, posoda premera
sestavine
- Listnato testo250 g hladnega masla 250 g moke 125 ml hladne vode 4 g soliPrežganje100 g masla 120 g moke 1 čebula 1 strok česnaGobja jušna osnova2 l vode 80 g suhih gob 150 g mešanih svežih gob 1 korenček 1 čebula 1 por 2 listna dela stebelne zelene 0.5 šopka listkov gladkolistnega peteršilja 1 lovorov listGobji ragu2 korenčka 100 ml smetane 0.5 šopka peteršiljevih listkov 200 g zamrznjenega graha
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Gabriele Sponza
Domača pica
Recepti Gabriele Sponza
Tacosi na mehiški način
Recepti Nenad Veljković
Irski golaž
Recepti Nenad Veljković
Som z limono
Recepti Nenad Veljković
Riž z zelenjavo
Recepti Bučkini polpeti s špinačno solato
Recepti Polenovka v ovoju z limoninimi testeninami
Recepti Rachel Khoo
Pomarančni žele s kandiranim korenjem
Recepti Rachel Khoo
Gratinirane gobe in cvetača
Recepti BURGERJI Z GOVEDINO